Тролінг Росії: Штаб ООС використав кадри реклами російської армії у привітанні бійців (відео)

11:17, 31.07.2018
Штаб ООС використав кадри з реклами російської армії у привітанні бійців до дня Сил Спеціальних операцій.
 
Опубликоване відео викликало бурхливу реакцію українських користувачів Фейсбуку.
 
"Якось воно неправильно, називати РФ ворогом і промовляти до своїх громадян їхніми словам, їхніми ідеями і образами. Переконаний, ідеї української армії мусять бути відмінними. Та й, зрештою, навряд таке прівітання аж надто втішить українських спецпризначенців. Не знаю, хто саме є авторами цього відео, але не робіть так більше", - написав журналіст Левко Стек.
 
Для порівняння він скомпонував обидва відео.
 

Пізніше в Facebook прес-служби ООС відреагували на обурення журналіста. Запозичення тексту з відео про російську армію назвали "троллінгом" і методом боротьби з російською пропагандою.
 
"До дня Сил спеціальних операцій фахівці з інформаційної боротьби підготували та показали відповідний відео ролик, який за замислом цієї інформаційної дії містить слова з російського відео 2014 року. Цей прийом ми називаємо "тролінг". Зазначений сюжет у день нашого свята мав боротися з російською пропагандою", - значиться в повідомленні штабу.
 
У той же час користувачі висловили сумнів у тому, що використання російського тексту для відео могло принести користь в боротьбі з російською пропагандою.
 
"Тролінг? Серйозно? А яким же чином цей з дозволу сказати сюжет повинен був боротися з роспропагандой?" - прокоментувала зокрема тележурналістка Оксана Дихніч.