Делегація України відмовилась іти на прийом ПАРЄ через надмірну розкіш і фуагра (фото)

11:59, 28.06.2018
Українська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи відмовилася відвідати щорічний великий прийом у генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда.
 
Про це повідомив голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.
 
"Українська делегація відмовилася йти на щорічний великий прийом до генерального секретаря Ради Європи Ягланда і повернула запрошення. В умовах, коли через фінансовий шантаж Росії РЄ економить на папері для документів, є не дуже логічним кроком влаштовувати розкішні прийняття на сотні людей", - зазначив Ар'єв.
 

Водночас він уточнив, що Україні не вдалося отримати відповіді від Ягланда щодо вартості прийому і доцільності його проведення.
 
"При цьому Україна, яка добровільно пожертвувала 400 тисяч доларів на підтримку організації у складний час, не отримала відповіді від Ягланда щодо вартості щорічного великого прийому і доцільності його проведення в складних фінансових умовах", - написав Ар'єв.
 

Пізніше Ар'єв написав, що прийом видався небагатолюдним, можливо, дійсно, через стан фінансової кризи в ПАРЄ.
 
"Проте фуагра та інші дорогі страви були закуплені достатньо. Шкода що ті речі, за які критикують нас, цілком нормально сприймаються самими критиками, коли це робиться для них", - додав він.
 
Відзначимо, раніше Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв наголошував на неприпустимості повернення російської делегації в Асамблею на тій підставі, що Раді Європи бракує коштів через несплату Росією обов'язково внеску. Він зауважував, що нині у ПАРЄ економія застосовується досить вибірково.
 
Як відомо, бюджет Ради Європи на поточний рік становить 466 мійльйонів 45 тисяч 100 євро, частка Росії - 32 мільйони 781 тисяча 599 євро.