У Києві тікав з місця аварії п’яний співробітник посольства РФ (відео)

17:10, 01.04.2018

П’яний співробітник посольства РФ в Україні намагався втекти з місця події, після того, як спричинив аварію на Подолі в Києві в ніч на неділю.

 

Про це повідомив ЗМІ речник Нацполіції Ярослав Тракало у неділю.

 

"Після опівночі в Подільському районі на вулиці Нижній Вал водій автомобіля Volkswagen Passat на дипломатичних номерах посольства РФ не впорався з керуванням і здійснив зіткнення з одним із припаркованих на узбіччі транспортних засобів", - сказав речник.

 

За його словами, обійшлося без жертв і потерпілих, обидва транспорті засоби отримали механічні пошкодження. Свідки події викликали поліцію.

 

Водій намагався залишити місце ДТП, однак був зупинений громадянами і співробітниками патрульної поліції, які приїхали на виклик.

 

За словам патрульних, водій перебував у стані алкогольного сп'яніння – відчувався відповідний запах з ротової порожнини, була помітна втрата координації та мала місце агресивна поведінка. Від проходження тесту на приборі "Драгер" він відмовився.

 

За словами Тракала, водій пред'явив картку співробітника посольства Російської Федерації. На місце події прибули співробітники диппредставництва РФ.

 

"Оскільки винуватець ДТП показав картку співробітника посольства дипломатичної установи, згідно міжнародно-правових договорів, патрульні не складали на нього постанову про адмінправопорушення", - повідомив речник Нацполіції.

 

Водночас патрульні склали рапорт, у якому детально описали те, що сталося. Копію цього рапорту буде передано до МЗС України для прийняття подальшого рішення по цій справі.

 

 

Раніше видання "Київ оперативний" повідомило, що близько 00:30 на Нижньому Валу, 17/8 автомобіль дипломатичного представництва РФ Volkswagen з номерним знаком D001067 в'їхав у припарковану автівку таксі КІА.

 

За неофіційними даними, в автомобілі посольства РФ перебував іще пасажир, який зник з місця події. Але у Нацполіції не підтвердили цієї інформації.

 

Речник поліції лише повідомив, що мала місце конфліктна ситуація між перехожими і водієм Volkswagen Passat, однак поліція не допустила бійки.