На гірськолижному курорті в Грузії зламаний підйомник травмував людей (відео)

14:49, 16.03.2018

На гірськолижному курорті Гудаурі в Грузі зламався пійомник, який почав на шаленій швидкості рухатися у зворотньому напрямку, у результаті чого травмувалося не менше 8 людей.

Найважчі травми отримали двоє осіб: громадянин України, у якого зламана рука, та вагітна громадянка Швеції, що скаржилася на болі в спині.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, травми отримали 8 осіб, а Кавказ Онлайн повідомляє, що травмованих понад 10 осіб, на офіційній сторінці курорту Гудаурі у Facebook зазначено, що травми мають 10 людей.

Більшість із людей, що були на підйомнику, змогли зістрибнути до того, як кабіни почали битися одна об одну.

Постраждалих відправили в місцеву лікарню. З Тбілісі в Гудаурі відправили реанімобілі, щоб транспортувати осіб. які отримали найважчі травми. Керівництво курорту обіцяє компенсувати вартість лікування.

Серед постраждалих, які наразі залишаються в клініці, четверо громадян Росії, двоє громадян України, один громадянин Швеції та один громадянин Грузії.



Як повідомляють місцеві ЗМІ, надзвичайна ситуація сталася після того, як на підйомнику раптово зникло світло. Гальма підйомника теж не працювали, тому кабіни із туристами почали із прискоренням скочуватися вниз.

Однак, в компанії "Енерго про-Джорж" спростували інформацію про те, що аварія на канатці могла бути зумовлена відключенням електроенергії, там заявили журналістам, що на курорті Гудаурі "жодного аварійного відключення електроенергії або зміни параметрів напруги не було".

У зв'язку з подією, МВС Грузії розпочало слідство за статтею 275 КК Грузії "порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, повітряного або підвісного транспорту".