Ватажок «тітушок» Юрій Крисін потрапив у коридор ганьби під судом (фото)

18:24, 05.03.2018

Ватажок «тітушок» Юрій Крисін, якого звинувачують у катуванні загиблого журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія, потрапив у так званий коридор ганьби із копняками і плювками, який влаштували йому активісти під будівлею Дарницького райсуду Києва у понеділок.

 

Про це повідомляють очевидці і журналісти з місця події.

 

Зокрема, Крисіна зустріли на виході з Дарницького райсуду Києва обурені націоналісти.

 

У цей день в суді слухалося провадженя за обвинуваченням Крисіна в катуванні журналіста. Зокрема, Дарницький райсуд Києва переніс на середину березня розгляд цього провадження.

 

Після закінчення засідання Крисін довго не виходив з будівлі, оскільки боявся розправи націоналістів, які чекали на нього ззовні. Коли ж обвинувачуваний усе ж таки вийшов з суду в супроводі поліцейських, активісти влаштували йому так званий коридор ганьби. Вони били і обпльовували його.

 

Зрештою побитому Крисіну вдалося добігти до автобусної зупинки і поїхати геть.

 

Як повідомляла «УМ», 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до 4 років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором молодиків, які за гроші переслідували й били "майданівців" на початку 2014 року. 

 

На це рішення подали апеляцію – скарги прокурора та потерпілих на вирок Крисіну мали розглядати об 11:00 1 березня.

 

26 лютого активісти та добровольці прийшли у дитяче відділення Інституту серця у Києві, де, як з'ясувалось, перебуває Крисін і облили його зеленкою. Активісти вважають, що Крисін ліг у лікарню, щоб уникнути участі в апеляційному розгляді.

 

1 березня Крисін не з'явився до Апеляційного суду. Розгляд скарг прокурора та потерпілих на вирок Крисіну перенесли на 19 березня.

 

У неділю, 4 березня активісти пікетували садибу Крисіна у селі Гатне під Києвом, закликаючи його yхилятися від правосуддя і не затягувати судовий процес, переховуючись в дитячих лікарнях.