Труханов утік від активістів з Солом’янського суду Києва (відео)

18:27, 22.02.2018

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрів натовп активістів, які ледь його не побили на виході з Солом'янського суду Києва у четвер.

 

Про це свідчить відео, яке опублікував у Facebook координатор "Громадського сектору Євромайдану" Олег Слабоспицький.

 

Цього дня, в Солом'янському районному суді розглядали клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення Труханова від посади мера на час розслідування його можливої причетності до розкрадання коштів міста.

 

Коли мер в оточенні кількох охоронців виходив з будівлі суду, на нього накинувся натовп активістів з прапорам України та "Правого сектору". З вигуками "Труханова на нари!" і "Ганьба!" вони намагалися підібратися поближче до Труханова й вдарити його древками прапорів по голові.

 

Охоронцям Труханова ледве вдалося відбити атаки, прикриваючи мера під час втечі.

 

"Момент, коли сьогодні сепаратист Труханов зі своєю свитою регіоналів з Одеської міської та обласної ради тікав із приміщення суду. Спецпризначенці зробили для нього коридор, а активісти висловили все, що про нього думають", - прокоментував події Слабоспицький.

Зауважимо, що у четвер Солом'янський райсуд Києва оголосив перерву у засіданні щодо відсторонення від посади Труханова, підозрюваного у привласненні майна, до 27 лютого. Причина - в залі засідань виникли проблеми з комп’ютером і мікрофонами.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд арештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 мільйонів гривень, але Солом'янський суд Києва відпустив Труханова на поруки нардепа від БПП Дмитра Голубова.

 

Загалом Труханов фігурує у трьох справах: 1) щодо підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2)  щодо купівлі приміщень заводу "Краян" за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) щодо привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.