Під Києвом британські інструктори навчали українських десантників діяти за стандартами НАТО (фото)

15:20, 24.01.2018
Під Києвом британські інструктори навчали українських десантників діяти за стандартами НАТО (фото)

На Великополовецькому полігоні десантників 72-ї бригади навчали діяти в умовах бойових дій за стандартами НАТО інструктори із Великобританії.

"Готуючись до повернення на фронт, бійці вивчають тактику бойових дій в населеному пункті і на відкритій місцевості, вдосконалюють навички водіння бойових машин та стрільби з них, отримують знання про специфіку роботи снайперів, розвідувальних груп та інших військових підрозділів", - повідомила прес-служба 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

Морозна погода стала ще одним вагомим фактором навчання, наголосили військові.

"Ми проводимо для українських військових курси за різними військовими спеціальностями, різного рівня підготовки. В першу чергу, це підготовка сержантського складу, курс підготовки командирів взводів, а також спеціалізовані курси за певними напрямками. Наше завдання - добре підготувати ваших військових до ведення бойових дій у змінених умовах сучасного бою, а також привести ваші підрозділи у відповідність до стандартів НАТО", - сказав командир групи британських інструкторів.

Він воював в Афганістані та Іраці, має чотири бойові ротації. Військовий відзначив, що командування та особовий склад "Чорних запорожців" дійсно зацікавлені в проведенні навчань: "можливо, справа в тому, що ви дуже давно воюєте і маєте чітке розуміння того, що саме вам знадобиться в майбутньому", - підкреслив він.

"Найперше, що впадає в вічі - повага до нас, ставлення як до партнерів. Приємно вразила відсутність ненормативної лексики і грубощів: для тих, хто ще пам'ятає армію радянського зразку, це стало головною ознакою того, що Армія України таки змінюється, стає європейською. Друге - це абсолютно інший підхід до планування військових операцій: наші інструктори вчать нас уважно вислуховувати кожного бійця, навіть новачка, і вже лиш потім приймати виважене рішення", - зауважили бійці 72-ї бригади.

Окремо прес-служба бригади опублікувала інформацію для матусь бійців:

"P.S., спеціально для мам: казарми на полігоні командир сьогодні перевірив особисто - там тепло. Ще трохи холодні стіни в навчальних класах, бо ж приміщення до цих пір не використовувались, але вони швидко прогріваються і за день-два від них не тягнутиме холодом. В житлових приміщеннях температура досить комфортна для перебування, бо там почали прогрівати раніше.

Баня працює цілодобово, тож помитися є де.

Харчування на полігоні організоване тричі на день, як і має бути. Є буфети з пиріжками, сосисками в тісті та піцами - в перервах між навчаннями можна випити гарячої кави з чимось смачненьким. Втім, ви ж знаєте європейців - в кожному класі стоять електрочайники і каву можна пити просто під час лекцій. Ох уже ця Європа... )))", - пожартували військові.