СБУ опублікувало переговори ватажка ПВК «Вагнер» із російським генералом про наступ бронетехніки

10:56, 23.01.2018

Служба безпеки України опублікувала запис переговорів, на якому російський генерал Євгеній Нікіфоров та ватажок угрупування під назвою "Приватна військова компанія "Вагнер" Дмитро Уткін обговорюють взаємодію щодо просування броньованої техніки і танків на позиції, очевидно під час боїв за Дебальцеве.

Відео опубліковане на сайті та YouTube-каналі СБУ без коментарів.

Перша частина розмови відбувається, за інформацією СБУ, 27 січня 2015 року. Тоді російський генерал Євгеній Нікофіров, який на Донбасі прикривався позивним "Тамбов", обговорює висування 7 танків, 5 БМП, 2 БТРа на позиції та попереджує Дмитра Уткіна, щоб бійці ПВК "Вагнер" не вистрілили їм "у спину". Про місце висування техніки не повідомляється.

Друга частина розмови стосується 28 січня 2015 року. Очевидно, після бою російські війська понесли втрати, тому Дмитро Уткін вживає багато нецензурних виразів та говорить, що куратор до нього вже приїхав, а він дав наказ відступати.




Варто відзначити, що за уточненими даними штабу АТО 28 січня 2015 року втрати терористів становили 73 вбитими та 170 пораненими. Бійці АТО знищили 13 танків, 4 бойові броньовані машини, 12 гармат, 20 одиниць автомобільної техніки та дев'ять одиниць БМ-21 "Град". У соцмережах повідомлялося, що 28 січня під дебальцевим було знищено 30 танків противника.

Служба безпеки України вже публікувала другу частину переговорів Дмитра Уткіна та Євгенія Нікіфорова 7 жовтня 2017 року, але пояснень та обставин істерики терориста не надавалося.