У Львові встановили триметрового Дідуха на Різдво (фото)

17:01, 06.01.2018

Триметрового Дідуха встановили у центрі Львова біля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у переддень Різдва, 6 січня. Перед цим символ Різдва урочисто пронесли середмістям у супроводі колядників. Діти і дорослі вже вітали усіх із Народженням Божого сина.

 

Про це повідомляють львівські ЗМІ.

 

До святкового встановлення Дідуха долучилися десятки людей – не лише львів'яни, а й туристи, а діти несли у руках маленьких дідухів, які вони потім вставили у величезний сніп.

 

 

Мер Львова Андрій Садовий, депутати, жителі та гості міста сформували колону та вирушили із маленькими дідухами до місця встановлення великого Дідуха. Маршрут колони пролягав площею Ринок, а також вулицями Беринди і Театральною.

 

 

«Вже майже десяток років у Львові на площі Яворницького встановлюється Дідух. Я вважаю, що для нашого міста це дуже важливо й символічно. Немає іншого міста у світі, де б почував себе так вдома і ціле місто було б однією родиною. Дідух встановлюється завжди 6 числа, у передобіддя. Встановлює міський голова», – розказала одна з учасниць акції Тетяна Пилипець.

 

 

«В нас є добра, славна традиція, що ми кожного року встановлюємо Дідуха. Дідух до хати – вся нечість з хати. Цей Дідух символізує добро, достаток. Ми би дуже хотіли, щоби він також приніс всім нам мир, щоб і львів’яни, і гості нашого міста відчули тепло один одного, щоб ми були джерелом любові один одному. Я бажаю усім успіхів, бажаю процвітання і великої Божою ласки», - цитує мера Садового видання Zahid.net.

 

Для львів’ян та гостей міста виступали творчі колективи: зразковий дитячий фольклорний ансамбль пісні «Джерельце» при Будинку вчителя, хор «Гомін» та ансамбль «Горгани».

 

 

Як повідомили у міському управлінні культури, сам Дідух, висотою понад три метри, прикрасили різнобарвними стрічками майстри Шевченківського гаю на чолі із майстром Миколою Городником. Конструкція, на якій стоїть Дідух – минулорічна.