Петро Порошенко привітав українців із вигнанням нацистів-окупантів 73 роки тому (фото)

13:55, 28.10.2017
Петро Порошенко привітав українців із вигнанням нацистів-окупантів 73 роки тому (фото)

покладання квітів

Петро Порошенко разом із ветеранами Другої Світової війни, яких було близько 10 осіб, поклали квіти до пам’ятника "Неводомому солдату" в парку Слави та вшанували пам’ять загиблих захисників України.

"Сьогодні 73-а річниця вигнання нацистів з України. Честь і шана тим, хто врятував від нацизму народи європейського континенту", - повідомляється на Facebook-cторінці Петра Порошенка.

Вперше в офіційній промові до річниці завершення бойових дій другої світової війни Петро Порошенко відзначив, що нацистів вигнали, а не звільнили територію від фашистських загарбників.

У зверненні до Українського народу Президент зазначив, що сьогодні ми відзначаємо особливо пам’ятну подію — 28 жовтня 1944 року, коли в результаті успішної Карпатської наступальної операції Україна була остаточно звільнена від нацистських окупантів.

"Протягом довгих 1225 днів та ночей наші міста і села, наші землі були головною ареною смертельних битв, під час яких розгромлено десятки добірних з’єднань вермахту та армій сателітів Третього Рейху. Кожен клаптик багатостраждальної української землі рясно политий кров’ю її оборонців та визволителів", - йдеться в повідомленні на сайті Президента України.

Петро Порошенко також зазначив, що "за мирне небо було сплачено надзвичайно високу і страшну ціну — близько 9 мільйонів життів наших співвітчизників".

У прес-службі Президента повідомили, що у заходах щодо 73-ї річниці вигнання нацистів з України взяли участь Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак, Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, Київський міський голова Віталій Кличко, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, народні депутати України.

На жаль, про запрошених ветеранів у прес-службі не повідомили.

(фото прес-служби Президента та Миколи Лазаренка)