Авдіївка вразила делегацію сенаторів Франції (фото)

10:25, 15.09.2017
Авдіївка вразила делегацію сенаторів Франції (фото)

Французькі сенатори на чолі з головою групи дружби "Франція-Україна" Ерве Мореєм відвідали КПВВ "Майорське", де ознайомились із процедурою перетину лінії розмежування, а також прифронтову Авдіївку.

 

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в п’ятницю.

 

Зокрема, французька делегація зустрілася з керівництвом військово-цивільних адміністрацій, ознайомились з роботою недержавних засобів масової інформації в регіоні.

 

Сенатори відвідали й «пошматовану війною» Авдіївку.

 

 

"Побачене французьку делегацію вразило. Після повернення додому політики мають намір активно закликати співвітчизників до підтримки України". – йдеться в повідомленні штабу АТО.

 

 

Вже у Краматорську Ерве Морей зазначив місцевим журналістам, що Франція послідовно підтримує цілісність та суверенітет України, ввела санкції проти Росії, хоча вони негативно позначаються на сільському господарстві Франції.

 

 

Сенатори запевнили, що Франція зацікавлена у співпраці з Україною – як у суспільно-політичній, так і в економічній площині. Однак рішення щодо участі миротворців ООН на території України у французькому парламенті остаточно не прийнято.

 

При цьому, Франція виступає за мир в регіоні, за реформи, дотримання Мінських домовленостей, безпечну роботу місії ОБСЄ.

 

Тоді як керівник Донеччини Павло Жебрівський запевнив гостей, що війну на сході України можна завершити мирним шляхом протягом лічених місяців, якщо перекрити російсько-український кордон – і це можуть зробити миротворці ООН. Але Росія пручається цьому.

 

Пан Жебрівський також запропонував французькому бізнесу інвестувати у Донеччину: "Мрію, щоб кожна європейська країна мала свій індустріальний парк на Донеччині", – заявив він.