Порошенко дав почитати «Енеїду» першокласникам у Пісочині (відео)

12:02, 01.09.2017

Петро Порошенко запропонував діткам, що сьогодні вперше прийшли до школи, самостійно вибрати книгу, а потім прочитати кілька слів. Хлопчик, який взяв до рук «Енеїду» Котляревського, читати буде вчитися лише в школі, тому «Еней був парубок моторний» читала його однокласниця.

Це сталося під час відкриття школи в селищі Пісочин на Харківщині, куди Президент України приїхав разом із міністеркою освіти Лілією Гриневич та іншими чиновниками.

Окрім офіційних заходів та виступів, Петро Порошенко досить неформально спілкувався із першокласниками.

Президент в оточенні дітей підійшов до столу, на якому були виставлені книги українських класиків: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Котляревського та інших, - і запропонував "першачкам" вибрати, яку книгу прочитати.

Для прочитання діти обрали перший твір, написаний українською мовою - "Енеїду" Івана Котляревського.

Виявилося, що хлопчик Нікіта, який обрав книгу, буде вчитися читати лише у школі, тому "Енеїду" захотіла почитати його однокласниця.

"Еней був парубок моторний", - трошки соромлячись прочитала Софійка.

Відео того, як Президент України, батько п’ятьох дітей, спілкується із першокласниками в Пісочині опублікувала його прес-служба.




Під час відкриття школи в Пісочині, Петро Порошенко зробив і офіційний виступ, під час якого висловив сподівання, що депутати Верховної Ради розпочнуть свою роботу після канікул із того, що проголосують освітню реформу.

"Реалізація амбітних завдань модернізації освіти, що стоять зараз перед нами, носить назву "Нова українська школа". І я висловлюю дуже тверду надію, що Верховна Рада прийме розроблений урядом, радою реформ при президенті України, новий закон "Про освіту", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що новий закон дозволить вчителям отримувати більшу зарплату та підвищувати кваліфікацію.

"У 2018 році 520 мільйонів гривень передбачено в бюджеті лише на підвищення кваліфікації", - додав президент.

Він також нагадав, що з 1 вересня починає діяти угода про асоціацію України із Євросоюзом