Хресна хода УПЦ Київського патріархату пройшла в Києві (фото)

16:39, 28.07.2017
Хресна хода УПЦ Київського патріархату пройшла в Києві (фото)

У п’ятницю, 28 липня, у День хрещення Русі віряни Української православної церкви Київського патріархату пройшли хресною ходою від Володимирського кафедрального собору до пам’ятника святому Володимиру над Дніпром у Києві.

Хресний хід розпочався після літургії у Володимирському соборі, яку справив патріарх Філарет.

Він очолив колону священників та вірян, яка пройшла центром Києва. Її супроводжували поліцейських, а на вулиці Києва загалом для посиленого патрулювання вивели понад 3 тисячі правоохоронців.

У колоні вирізнялися військові капелани, які були в своєму, дещо незвичному для звичного сприйняття, одязі: військовій формі з елементами церковного убрання.

Віряни та священники, що зібралися з усієї України, пройшли Володимирською вулицею, на якій поліція тимчасово перекрила рух, через Михайлівську площу до пам'ятника князу Володимиру.

Учасники тримали ікони та синьо-жовті прапори. Одна із них - нещодавно освячена ікона "Богородиці воїнської", на якій зображено князь Володимира, Івана Мазепу, воїна УПА, чорного запорожця. майданівця та воїна АТО.

Біля пам'ятника князу Володимиру предстоятель УПЦ (КП) Філарет провів урочистий молебень.

"Правда на нашому боці. І про це знає не лише вся Україна, а і весь світ знає, що правда з нами. Тому що ми ядерну зброю віддали, тому що миролюбива держава, і не ми напали на Росію, а Росія відібрала у нас тимчасово Крим. І хоче Донбас тепер відібрати", - зауважив патріарх Філарет під час виступу на Володимирській гірці.