Нескорені патріоти збиралися у Холодному Яру (фото, відео)

13:22, 10.07.2017
Нескорені патріоти збиралися у Холодному Яру (фото, відео)

Минулими вихідними відбувся Всеукраїнський інформаційно-просвітницький фестиваль нескореної Nації «Холодний Яр».

У черкаське село Грушківку Кам’янського району з’їхалися тисячі патріотів з усіх регіонів країни, аби більше дізнатися про історію та культуру рідної України.

Фестиваль був безкоштовний і безалкогольний. Його організували громадські організації «Національний Альянс», «Сокіл», «Самооборона Майдану Черкащини» – за підтримки Черкаської обласної державної адміністрації.

«Ми з друзями встигли побувати на драйвових виступах українських гуртів. Із задоволенням послухали Тартак, Чумацький шлях, Тінь Сонця, ДримбаДаДзигу, Залізний хрест, Go-a, ВІЯ, JoryjKłoc, НовимнийКудень та інших», – ділиться враженнями з «УМ» житель черкаського міста Сміла Сергій Поповиченко.

Він каже, що за три дні фестивалю, який тривав з п’ятниці і до півночі неділі, туристи мали змогу мандрувати Холодним Яром та минуватися його мальовничими куточками, а головне – побувати на ярмарці-майстрів, спортивних майстер-класах, турнірі з армреслінгу, змаганнях з міні-футболу, сеансу одночасної гри в шашки та турніру з шашок, майстер-класах від народних майстрів, відвідати поетичні батли, побачити показові виступи військово патріотичниого клубу хортингу “Козак” та спортивного клубу хортингу «Галицькі Леви», почути невигадані історії про боротьбу українців за свою волю.

Також на території фесту були розміщені скриньки для благодійної допомоги. Організатори фестивалю некореної нації «Холодний Яр» обіцяють усі зібрані кошти передати учасникам АТО, зокрема, на закупівлю медикаментів та обладнання для облаштування реанімаційного автомобіля, який перебуватиме на території фесту та по завершенню буде переданий медикам у зону проведення бойових дій.