«Ігри нескорених»: у Києві проходить фінал змагань ветеранів АТО (фото)

10:18, 23.04.2017
«Ігри нескорених»: у Києві проходить фінал змагань ветеранів АТО (фото)

22 та 23 квітня у столиці України відбуваються Національні спортивні змагання "Ігри нескорених" - змагання українських військових, що отримали травми та поранення у результаті бойових дій.

"Команда вперше восени цього року представлятиме Україну на Invictus Games в Торонто — міжнародних змаганнях для військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку", - повідомляють організатори заходу.

Цього року участь в "Іграх Нескорених" візьмуть 114 кандидатів всеукраїнського відбору, із них 15 переможців всеукраїнського відбору відправляться на всесвітні змагання до Канади.

Змагатимуться армійці у 6 спортивних дисциплінах - легка атлетика, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе, пауерліфтинг, плавання та стрільба з лука.

"Бійці, чия воля сильніша за тіло", - головне гасло спортивного свята, започаткованого британською королівською родиною.

Слово Invictus означає «незламний» або «нескорений» і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли в собі сили до нових звершень, розповідають про змагання організатори.

Вони мають на меті сприяти реабілітації поранених бійців, а також хочуть привертають увагу до проблем їхньої соціальної адаптації, виховати повагу до людей, котрі гідно служать своїй країні.

23 квітня відбудеться фінал національного відбору Invictus Games, а також о 16:00 благодійний концерт за участю українських зірок на вулиці Хрещатик, 36.