Чому Одеса демонструє таку дивну соціологію?

11:11, 21.12.2018

Не варто битися в парламенті. Але, зізнайтеся, ви ж всі з превеликим задоволенням дивилися, як товкли пику Шуфричу і заїхали у вухо Бойко. Ну і наші першими не починали :)

Хороший період пішов у Раді. Проголосували за те, щоб вказувати у назві приналежність церкви, якщо вона має відношення до іноземної держави. Замість отого соромливого – УПЦ з загубленим закінченням М(осковського) п(атріархата). Отже, від сьогодні – Російська православна церква. Де саме місце «сукам православним» і їхнім посіпакам. Я зараз не про задурених віруючих, яким прямо в мозок транслюють месиджі про «розкольників і святість кіріла».

А я вам нагадаю про наші одеські реалії. 15 березня цього року, Одеська міська рада виділила додаткове фінансування в сумі 325 тисяч гривень до раніше виділеного в сумі 1 мільйона 884 тисяч на утримання Свято-Преображенського собору тепер вже Російської православної церкви. Таким чином, одесити зі своїх кишень заплатили священикам 2 мільйони 209 тисяч гривень. Бо ж всі дірки залатані, чому б бідосям з Московському патріархату не заплатити?

Цей собор фінансується міською владою ще з 2010 року. І ні анексія Криму, ні війна на Донбасі не стали на заваді міським депутатам приймати і далі такі рішення. Не стало їм на заваді і те, що РПЦ в Одесі через свої структури має пряме відношення до фінансування сепаратизму і антимайданівських акцій в місті в 2014 році.

Міськрада і далі продовжує фінансувати одну конфесію. І цій раді плювати на те, що в багатонаціональному і багатоконфесійному місті мають бути інші підходи – або нікому, або всім.

Більше того, міський голова Труханов разом з митрополитом Агафангелом патронує спільні заходи – як от «концерт в честь 1030 –річчя хрещення Київської Русі», своїм розпорядженням встановлює проведення заходів, присвячених Дню пам’яті преподобного Кукши Одеського (Розпорядження Одеського міського голови № 844 від 26.09.2018 р.), при цьому доручає «комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт Одеса» надати залу офіційних делегацій під час прибуття до міста Одеси та відбуття з нього Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія 29 вересня 2018 року». У місті з 28 по 30 вересня медичні заклади, муніципальна охорона (ще одна дивна структура у обслузі Труханова), правоохоронні органи, структури, які займаються прибиранням території та встановленням біотуалетів – всі виконують доручення міського голови по організації заходів на честь святого та безпеці учасників. ТРИ ДНІ, щоб ви розуміли. Навіть для департаменту інформації та зв’язків з громадськістю Одеської міської ради знаходиться робота – «здійснити інформаційну підтримку та висвітлення заходу у засобах масової інформації».

А перед цим мер активно зустрічав мощі святого Пантелеймона і одним із перших приклався до ракії з ними. Захід цей відбувався за гроші «невідомого бізнесмена», але «при підтримці мера Одеси Геннадія Труханова». І всі П’ЯТЬ днів, поки мощі перебували в Одесі, у місті були змінені графіки руху громадського транспорту, щоб «не заважати паломникам» прикладатися до останків незрозумілого походження. В місті вивісили білборди, які рекламували цю подію. А мер Труханов звернувся до жителів Одеси у відеозвернені, привітавши всіх такою «визначною подією».

Це щоб ви розуміли, в якому лайні ми живемо, і щоб не дивувались, чому Одеса демонструє таку дивну соціологію. Не може бути по-іншому з такими мракобісами і дегенератами при владі.

Вони не розвивають культуру, не привозять виставки, вистави і митців, не фінансують стартапи в галузі освіти, не підтримують музеї– возять кістки і моляться їм публічно, оплачують комунальні платежі московським попам, утримують російські церкви.

Ми маємо, повинні якнайскоріше відійти від Російської церкви. Зараз це вже питання національної безпеки. І не менше.

Зоя Казанжи, 20 грудня 2018 року, Facebook.