«Євробляхи» руйнують символ авто як ознаки успіху

17:06, 10.11.2018

Наївно думати, що через порушення законодавства, в країні, де всім на це плювати. І применшенням є вірити, що це все проплачені заяви на зарплати корпорації "Богдан" (як основного імпортера нових авто). Насправді євробляхи так зачіпають людей, оскільки вони знищують смислову систему України.

Для українця автомобіль це не просто майно, як пилосос чи мікрохвильовка, яким може володіти кожен бажаючий. Це ознака успіху. Це показник твоєї вищості. Автомобілем не можна просто володіти - його потрібно ЗДОБУТИ. Важкою працею, натхненням, креативністю, економією.

Автомобіль це те що роками визначало твій соціальний статус. Це те, що показувало хто ти є, і що тобі можна чи не можна. Підприємці купували дорожчі авто, щоб мати краще враження на клієнтів. Чоловіки купували кращі авто, щоб збільшити інтерес до себе в жінок.

Про власне авто мріяли. Його бажали, і воно було не в усіх.

Наявність автомобіля показувала, що ти успішний, що ти кращий за інших.

І тут з'являються євробляхи. Автомобіль перестає бути цінним. Його більше не потрібно ЗДОБУВАТИ. Його можна просто купити. Як тостер чи міксер.

Ти 5-7 років "здобував" автомобіль. Не спав ночами, важко працював, і тут тобі кажуть що все це було дарма. Твоє основне джерело візуалізації успіху і вищості зруйновано. Ти знову нічим не відрізняєшся від десятків мільйонів інших українців. Твоя самооцінка страждає, не маючи інших джерел підкріплення.

І ти починаєш ненавидіти євробляхи. Ти починаєш розказувати про хитрожопість, корупцію, пенсіонерів. Все що завгодно. Проте насправді тебе це все не бентежить.

Тебе бентежить тільки те, що в тебе забрали ознаку успіху.


Олександр Равчев, 9 листопада 2018р., Facebook