Чому відставка мера Карплюка мало що змінює для Ірпеня

12:02, 24.07.2018
Мер Ірпеня збирається зробити собі подарунок на день народження - скласти повноваження міського голови роздовбаного ним містечка, щоб потрапити у Верховну Раду. Він пише про "яскраві зміни" і "сильну команду", але правда в тому, що подерибанене за останні 4 роки уже гахкає керманичів Ірпеня по голові так, що треба тікати.
 
Тож не шукайте в діях законно обраного міського голови Ірпеня ніякого підтексту. Він публічно втікає від відповідальності і виборців, які йому довірили місто, - робить собі такий подарунок на день народження.
 
До 2 серпня в Ірпеня також запланована дерибанна сесія 26 липня, де хочуть поділити ще кілька ласих шматків комунального майна і землі. Тож всі колеги з центральних ЗМІ можуть приїхати в четвер до Ірпеня, щоб запитати особисто у Володимир Карплюк, як він так може - кинути виборців, не дотягши до фінішу. І на що він розраховує далі після цього інфантильно-безвідповідального кроку?
 
Як думає Карплюк, він втече "на підвищення" - у Верховну Раду. Тож привіт Вишневому й Боярці - чекайте нашого хлопчика і його рвачів у вас, на нашому спільному 95 окрузі, який нині представляє Михайло Гаврилюк.
 
А для Ірпеня втеча Карплюка від відповідальності за долю міста, його бюджет, майно і розвиток, на жаль, нічого не змінює. Тому що в Ірпінській міській раді керує більшість з числа близьких до нього забудовників - протягом року Карплюк стабільно контролював, як мінімум, 20 депутатів з 36. Він розраховує контролювати їх і надалі.
 
Якщо будуть дострокові вибори і на посаду в Ірпені прийде справді прогресивний, принциповий та відповідальний мер, то так звана "команда рвачів імені Карплюка" розраховує поставити його на розтяжку, як вони це зробили з Ольга Матюшина в Коцюбинському.
 
Що цьому може протиставити Ірпінь? У місті триває цікавий процес системного громадського спротиву серед місцевих мешканців - я дуже вірю в нього. Адже будь-яка влада потребує контролю. Від місцевої до всеукраїнської.
 
Ми вже більше року завдяки адмінам Ірпінь Daily / Ирпень та співпраці з Громада Коцюбинського стежимо за руками Карплюка, тож тепер будемо стежити не лише за ним, а й за щупальцями всієї його команди.
 
Ну і звичайно в підсумку всі ці активні та принципові мешканці Ірпеня мають піти на вибори. Щоб прогнати не лише головного схемщика з очільників міста, а й вичистити весь той спрут, яким його обплутано.