«Записки Суркова» – компромат на Москаля

01:17, 26.10.2016

Чому «записки Суркова» – не 100-відсотковий фейк? Наведу деякі докази.

 

Писати «маслом по древу» про Ляшка, Тимошенко, «розхитування ситуації», «тарифний Майдан», злив компромату через Лещенка може будь-який експерт зі 112 каналу. Це не важко.

 

Але, коли я побачив писульку по Закарпаттю, то там на лице глибоке знання теми. В цілому, в Україні людей, які можуть видати такий документ, одиниці. Більшість з них я знаю особисто і це не Вітя Трегубов, не Тарас Березовець, не Фесенко і не Карасьов. Щоб таке написати, навіть з граматичними помилками, треба розбиратися в Закарпатті глибше, ніж на рівні «русини-бограч-угорський вплив-кордон-фестиваль вина-палинка-Ужгород-цімбори-паприка-мінеральна вода».

 

Москаль з самого ранку розганяє версію про те, що ці записки – фейк. Його зрозуміти можна, бо якщо підніметься серйозний кіпіш, він – потенційний співучасник злочину. Просто основні фігуранти «записок Суркова» – його політичні союзники на Закарпатті.

 

Він не приховує факту стосунків з родичем Медведчука Іваном Чубірком, який фігурує в цьому сценарії, як один із лідерів сепаратизму. Це стосується і Михайла Ланя, який не так давно дякував Москалю за підтримку призначення свого помічника на посаду заступника голови Закарпатської обласної ради.

 

А зараз СБУ заявила, що «записки Суркова по Закарпаттю» – не зовсім фейк. Вірніше, взагалі не фейк, а цей документ раніше вилучили у одного із лідерів «закарпатського русинства». Я так підозрюю, йдеться про Петра Гецка, самопроголошеного «прем’єр-міністра Республіки Підкарпатська Русь», який переховується у Москві.

 

Окрім того, Москаль, прийшовши на Закарпаття, почав загравати з маргінальними русинськими рухами, які багато років були в опалі при будь-якій владі. Згодом ці організації, як і сам Гецко, офіційно підтримали на виборах партію «Відродження», яку контролює Михайло Ланьо, і з якою Москаль сформував у обласній раді союз, чого не приховує у своєму останньому інтерв’ю.

 

Також сепаратисти офіційно підтримали Івана Чубірка на виборах мера Мукачева, а також… самого Геннадія Москаля.

 

Іншими словами, якщо спецслужби таки візьмуться за справу, то не лише людей, які фігурують в цих записках, а й самого Москаля можуть чекати серйозні неприємності.

 

Але якщо СБУ визнає правдивість цього документу, то, мабуть, потрібно чекати на кримінальні справи щодо їх фігурантів.

 

Чи я не правий?

  • Закон про мобілізацію поганий і запізнілий

    Нині ми отримали не просто поганий, а ще й запізнілий закон, який не посилить мобілізацію нових захисників, але цілком може послабити мотивацію тих, хто захищає країну вже не перший рік. >>

  • Мобілізація: чотири болючих питання

    Відповідати за мобілізацію мають вмотивовані та компетентні люди. Міноборони та ТЦК нічого не роблять, чекають на добровольців та тих, кого інколи хапають у бусік. >>

  • «Руський мір» інспірує в США неомаккартизм

    На берегах Потомаку не повинні забувати, як після другої світової війни Білому дому довелося долати поширення комуністичної ідеології колишнього СРСР створенням сумнозвісної комісії сенатора-республіканця ( ! ) Джорджа Маккарті із розслідування антиамериканської діяльності. >>

  • Чому Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу світу

    Позитивні лицеміри бідкаються через чергову надану США високотехнологічну допомогу Ізраїлю - і традиційно не бачать причин чому ж Ізраїлю на відміну від України вдається тримати увагу найпотужнішої держави світу. >>