Чому я проти заборони абортів?

23:11, 30.09.2016

15 років я не роблю аборти. Це моє особисте внутрішнє рішення, прийняте, передусім задля  безпеки – після кожного зробленого аборту я фізично хворіла: з гарячковою лихоманкою, температурою під 40, висипаннями і рідиною в суглобах.

 

Я тоді мало знала про «знаки на шляху», але я розуміла, що через регулярні п'ятничні лікарняні (абортний день був у четвер) мене можуть звільнити з пологового будинку. 

 

Але останньою краплею для ухвалення такого рішення був аборт, зроблений на 14 тижні. УЗД в 2000 році у нас не було, і мені «підсунули» жінку з направленням, де натужною каліграфією написали: 11-12 тижнів, міома матки (цим пояснювали збільшений розмір матки ) ...

 

…Коли я діставала звідти ручки з долоньками і тими самими 5-ма пальчиками, які були судомно розчепірені, коли під кюреткою хруснули реберця і кістки черепа, коли я молилася подумки і вголос, зажовуючи маску переляканими губами, в надії не провалиться в черевну порожнину, бо порожнина матки здавалася нескінченною печерою жаху ... Ось тоді я в невмілій молитві впросила Божечку: спаси мене і цю жінку, і я тоді я в невмілій молитві впросила Божечку: спаси мене і цю жінку, і я більше ніколи не візьму в руки кюретку для вбивства!


Знаєте, досі, коли дивлюся на УЗД в 12 тижнів: ручки - ніжки - рахую пальчики… А перед очима розчепірена та долонька ... Божечко мені нагадує.


Так, я проти абортів, але я проти ЗАБОРОНИ абортів за бажанням матері до 12 тижня. Ми вже це проходили. Ми ховали жінок, що загинули від підпільних кримінальних абортів удома. Від травм, після стрибків з висоти, від гірчичних опіків і отруєнь, які мали на меті витравити плід.


Я не маю права нікого засуджувати: ні лікарів, які йдуть на це тільки через професійні обов'язки, ні жінку, яка потрапила в ситуацію прийняття рішення, від якого відмовляються тисячі юристів планети – відповідальності поставити свій підпис під смертним вироком.

 

І якщо бути відвертою, то я вийду з транспарантами на Майдан, якщо все-таки лікарі вирішать бунтувати проти вітчизняного обмеження з переривання вагітності за медичними показаннями тільки до 22 тижня. Закону, що зв'язує руки лікарям ультразвукової діагностики. Закону, який калічить сім'ї і дітей. Закону, який регулярно, за великі гроші оминається в вітчизняних же пологових будинках.

 

Я проти цього обмеження, його не повинно бути.

 

При цьому, я усвідомлюю, що це вбивство.


При цьому, я знаю, через ЩО проходять ці жінки. Хочете розповім?


При цьому, я не знаю, через що проходять ці діти. Тільки пам'ятаю безпорадність долоньки розміром з половинку нігтя ...

 

Але я ПРОТИ заборони абортів, проти збільшення материнської смертності і ще однієї статті кримінальних і незаконних доходів медичних працівників.


Я вибираю інший спосіб впливу – говорити всім і кожному про контрацепцію. Відповідати на запитання дітей і підлітків по темі сексу і його безпеки.

 

Тому що заборона – це завжди нові можливості вислизнути з-під неї.

  • Українські митці — не російські

    Пам’ятаємо, як у післявоєнні роки сталінська камарилья вела боротьбу з т. зв. «космополітами», тобто тими людьми, які, побувавши в Європі, цікавились європейським способом життя, культурою, мистецтвом тих народів, яких московія «асвабаждала от гньота буржуазіі». >>

  • Добровольці не знали, що їх «вижиматимуть» без ротаційних хвиль мобілізації

    Якби не "знали, куди йшли" - то путінський бліц-кріг би вдався, і держава не мала б часу для отримання допомоги, організації спротиву та мобілізації суспільства. Не знали тільки, що цей час буде бездарно просраний. >>

  • Закон про мобілізацію поганий і запізнілий

    Нині ми отримали не просто поганий, а ще й запізнілий закон, який не посилить мобілізацію нових захисників, але цілком може послабити мотивацію тих, хто захищає країну вже не перший рік. >>

  • Мобілізація: чотири болючих питання

    Відповідати за мобілізацію мають вмотивовані та компетентні люди. Міноборони та ТЦК нічого не роблять, чекають на добровольців та тих, кого інколи хапають у бусік. >>