На Запоріжжі росіяни хочуть викрасти врожай мелітопольської черешні

15:10, 31.05.2022
На Запоріжжі росіяни хочуть викрасти врожай мелітопольської черешні

Дійшла черга до ягід: рашисти збираються вивезти черешні з Мелітополя

Російські окупанти продовжують грабувати тимчасово окуповані українські землі. 
 
У Мелітополі, який називають «черешневою столицею України», окупанти планують обікрасти фермерів і задарма вивезти урожай ягоди.
 
Як інформує Україна молода, про це в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів мер Мелітополя Іван Федоров. 
 
Він зазначив, що черешня вже дозріла і частина врожаю готова до реалізації.
 
Міський голова наголосив: в окупантів на ягоди вже є свої плани. Вони хочуть відібрати врожай у місцевих фермерів і продавати самостійно.
 
«До початку реалізації, за декілька днів, рашисти зібрали всіх фермерів, які вирощують її у великих об'ємах і запропонували їм таку співпрацю, що вони забирають всю черешню під реалізацію, а коли реалізують – передадуть якісь кошти»,– сказав Федоров.
 
Жодних причин довіряти окупантам у місцевого населення немає, отож фермери бояться, що грошей ніяких не отримають. У вирощення врожаю, зокрема у догляд, вони вклали великі кошти, а тепер можуть залишитись без нічого.
 
Тим часом експерти кажуть, що тимчасова окупація південних територій вплине урожай черешні в Україні. Аналітикиня Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин повідомила, що цього року недоотримають 50% урожаю черешні, отож покриватимуть цю потребу за рахунок імпорту. 
 
У Мелітополі росіяни глушать український мобільний зв'язок та підключають своїх операторів. Так вони хочуть позбавити людей можливості отримувати правдиву інформацію.
 
Постійно нагадують російській навалі, що Мелітополь – це Україна і місцеві жителі. Так нещодавно українці вийшли на мітинг під національними стягами. 
 
Як повідомляла УМ, десятки тисяч тонн зерна та овочів російські загарбники відправляють до Криму з Херсонської області. На КПВВ «Чонгар» фіксуються кілометрові затори вантажівок з українською продукцією.
 
Водночас у Мелітополі активно діють партизани. Напередодні пролунав вибух біля будинку, де живе місцевий гауляйтер Євген Балицький. Можливо, постраждала його племінниця.
 
Грабують окупанти і захоплений та фактично зруйнований ними Маріуполь. З порту міста в Ростов-на-Дону вирушило перше судно, завантажене українським металом.