У Києві гітаристи з України і США влаштовують шоу

08:11, 08.09.2021
У Києві гітаристи з України і США влаштовують шоу

Серго Чантурія. (Фото надане організаторами)

Найяскравіші українські гітаристи та їхні зіркові друзі зі США зберуться у Києві на одній сцені 11 вересня в Universum Hall – це  павільон 6 на території, яку раніше називали ВДНГ. Дійство має назву «Гітарне шоу Серго Чантурії».

 

Серго  - культовий віртуоз гітари, учень знаменитого джазового сенсея Володимира Молоткова, що виступав на одній сцені з грандами світової рок-культури;  тепер вже законодавець і повноправний правитель в світі інструментальної музики. Серго був частиною легендарних супер-груп Visit і Surer R.

 

«Давно ми з вами не проводили цікавих гітарних тусовок, - коментує  Серго Чантурія. - Сподіваюся, ви пам'ятаєте мої гітарні шоу із запрошенням відомих гітаристів, де домашня атмосфера поєднувалась з пафосом і солідністю. Все проходило на найвищому рівні».

 

Й ось  з'явилася можливість відродити цей формат з найяскравішими гітаристами України і зоряними друзями із США.  Серед учасників дійства буде Том ДюБуа (TomDuBois) - американський гітарист, учасник груп SixFootSouth, DisJointed. Том навчався грі на гітарі в одному з найкращих музичних навчальних закладів в світі MusiciansInstituteв Лос-Анджелесі, серед його вчителів були ScottHendersonі PaulGilbert.

 

А згодом і  Том потрапив до викладацького складу. Займаючи високу посаду в найбільшій ритейловій компанії на ринку музичних інструментів GuitarCenterі будучи експертом в гітарному бізнесі, він сприяє просуванню бренду UniversumGuitarsу США.
 

Ще буде можливість почути Романа Мартіна  (RomanMartin)- гітариста з Голівуду, який  грав на одній сцені з SteveVai, NunoBettencourt, SteveMorse, ZakkWylde, DweezilZappa, DugPinnik(King'sX) та іншими метрами американської рок-сцени.

 

УминуломуучасниквідомихкаліфорнійськихгрупVoice of Dissent, Heavy Justice, Six Foot South. Нині продюсує власний  проєкт Cadabra і готує до випуску новий сольний альбом з інструментальними композиціями.  Деякі з них буде змога почути на концерті у Києві.
 

У рамках авторського проєкту Flip Side проходитиме виступ  Юрія Хижняка – відомого в Україні та Європі композитора, новатора, одного з кращих гітаристів Києва. Представить  фьюжн альтернативного року і справді спопеляючого гітарного перформансу.

 

Буде цікаво і незвично, обіцяють організатори. Комфорт і всі умови для відпочинку, невимушена дружня атмосфера і, в той же час, високий професійний рівень.