Музикант Олександр Дерев’янко вбитий у Києві через майно

15:17, 05.12.2020
Музикант Олександр Дерев’янко вбитий у Києві через майно

65-річний музикант Олександр Дерев'янко був підступно вбитий злочинцями.

Відомий 65-річний музикант Олександр Дерев'янко був підступно вбитий злочинцями, які бажали заволодіти його грошима і двома квартирами у Києві.

 

Чоловік зник ще 22 листопада, але 5 грудня його знайшли убитим. Правоохоронці затримали двох осіб, які підозрюються у вчиненні умисного вбивства. Встановлюються можливі спільники підозрюваних.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Київська міська прокуратура у суботу.

 

У прокуратурі зазначають, що згідно з матеріалами слідства, двоє чоловіків 1985 та 1989 р.н. з метою заволодіння майном 65-річного самотнього киянина (гроші, дві  квартири та інші матеріальні цінності), розробили злочинний план його вбивства.

 

За даними правоохоронців 22 листопада зловмисники, перебуваючи у квартирі потерпілого, у будинку, де він давав уроки музики, нанесли йому тілесні ушкодження, після чого удушили.

 

«Вчинивши вбивство, підозрювані заволоділи правовстановлюючими документами на квартири, які належать потерпілому. Надалі, з метою приховування слідів злочину, обмотали тіло вбитого чоловіка поліетиленовими пакетами, ковдрою, картоном та іншими речами, та вивезли до одного з гаражних кооперативів у Київській області. Там, у підвальному приміщенні, нападники мали намір сховати тіло, заливши бетоном. За результатами проведених розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити зловмисників та затримати їх», - інформує прокуратура столиці.

 

 

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.6 п.12 ч.2 ст.115 КК України (умисне убивство). До суду скеровано клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

 

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

 

Зауважимо, що про зникнення Олександра Дерев'янка 2 грудня написав його колега Артур Крук.

 

Також про те, що Дерев'янко не виходить на зв'язок ще 27 листопада, заявили учні, яких він навчав музики. Тоді поліція відкрила квартиру — офіцери знайшли записку, встромлену у двері, у якій йшлося про те, що він нібито поїхав у відрядження.

 

 

Як повідомляла "УМ", у квітні у Львові жорстоко вбили лідера рок-гурту "Лесик Band" Олександра Дацюка. 

 

Відомий режисер, 71-річний завідувач кафедри театральної майстерності Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського Леонід Садовський помер у лікарні від тяжких тілесних ушкоджень після нападу на вулиці в Харкові в листопаді.