Автопробіг до «Феофанії»: активісти оголосили Зеленському вимоги

19:10, 21.11.2020
Автопробіг до «Феофанії»: активісти оголосили Зеленському вимоги

Учасники акції під "Феофанією" засипали банер із написом «Зе» холодним асфальтом і запалили фальшфеєри. (Фото RFE/RL)

Громадські активісти влаштували автопробіг від Європейської площі і до місця лікування від коронавірусу президента Зеленського - лікарні «Феофанія» Державного управління справами на околиці Києва в День гідності та свободи 21 листопада.

 

Близько сотні протестантів привезли з собою шматки асфальту, які назвали «таблетками», натякаючи на вилучення зі спецфонду, призначеного для фінансування боротьби з COVID-19, значних коштів, які були нецільовим чином витрачені під приводом ремонту доріг.

 

Як повідомляє Україна молода, автопробіг організували активісти «Руху опору капітуляції», представники «Демократичної сокири», «Свободи», «Національного корпусу», ветерани війни.

 

Активісти оголосили під парканом лікарні «Феофанія» низку вимог до президента Зеленського.

 

 

Зокрема, вимагали від глави держави:

 

- вирішення конституційної кризи (окрема, відкликати законопроєкти президента Зеленського про перезапуск Конституційного суду та про народовладдя шляхом референдуму),

 

- припинити політичні репресії, а також заборонити відведення українських військ вздовж лінії розмежування на рівні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на окупованій частині Донбасу

 

- покарати організаторів "всенародного опитування Зеленського", оскільки воно "створило неправомірну політичну перевагу під час виборів для партії влади"

 

Також активісти протестували через блокування владою роботи НАЗК і НАБУ та  ходом боротьби з епідемією коронавірусу і знищенням малого бізнесу. А ще вимагали ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва, завершити судову реформу та реформувати СБУ.

 

Президенту нагадали і про політичних в’язнів у справі Шеремета – дитячого кардіохірурга і волонтера Юлію Кузьменко, військовослужбовця ССО Андрія Антоненка і військову медсестру Яну Дугарь.

 

Наприкінці акції учасники засипали банер із написом «Зе» холодним асфальтом і запалили фальшфеєри, скандуючи «Зеля виходь», «Зелю геть!» і «Зелю на палю!». А також включили запис слів президента про рівні права на лікування від COVID-19 для всіх, включаючи перших осіб держави.

 

 

Учасники пообіцяли, що це не остання їхня акція, бо "влада врешті має виконати їхні вимоги". Також активісти пригрозили, що "цього разу президенту не вдасться втекти до Ростова".

 

Як повідомляла «УМ», Володимир Зеленський з нагоди Дня Гідності та Свободи заявив, що для людей революція – це шлях до бажаних змін, а для політиків – шлях до бажаних крісел.

 

Тоді як попередній президент Петро Порошенко критикує керівництво держави за явні ознаки наступу Антимайдану, реваншу проросійських сил і справжнє знущання над подвигом Героїв Небесної Сотні.