Недопущення коронавірусу в Україну: перевірку посилять на кордоні зі Словаччиною, Румунією та Польщею

12:15, 25.02.2020
Недопущення коронавірусу в Україну: перевірку посилять на кордоні зі Словаччиною, Румунією та Польщею

Для недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні заходи з перевірки пасажирів будуть запроваджені на пунктах пропуску на кордоні зі Словаччиною, Румунією та Польщею.

 

Про це повідомляє  Держприкордонслужба України.

 

"На даний час голова ДПСУ перебуває на Закарпатті, де взяв під особистий контроль започаткування таких заходів в пунктах пропуску. З 08:00 ранку такі заходи розпочались у пункті пропуску "Тиса". До кінця дня такі заходи мають поширитись пункти пропуску на кордоні з Угорщиною, на завтра це будуть пункти пропуску зі Словаччиною і Румунією, і в подальшому – кордон з Польщею", - повідомив прессекретар Андрій Демченко.

 

З його слів, пункт пропуску "Тиса" – це основна "артерія", за цим напрямком до України слідує найбільше громадян, що прямують з Італії.

 

"Наша головна мета – не допустити поширення вірусу в Україну. Як ми бачимо, наші європейські сусіди таких заходів не проводять у нас на спільних ділянках кордону. В той же час, уряд України мобілізує всі сили, аби здійснити максимально безпечні заходи, щоб вірус не поширився на територію України", - підкреслив прессекретар.

 

З його слів, термін таких перевірок не визначався.

 

З 08:00 ранку прикордонники перейшли до температурного скрінінгу в пункті пропуску "Тиса".

 

Такі заходи були започатковані на тлі швидкого поширення вірусу в Італії.

 

Нагадаємо, за останні кілька тижнів в Італії стрімко збільшилась кількість підтверджених випадків захворювання новою коронавірусною інфекцією COVID-19. Станом на вівторок, в країні було зареєстровано понад 220 випадків зараження, з яких 7 – з летальними наслідками.