В МЗС прокоментували скандальну заяву Угорщини про «напівфашистський» закон про освіту

09:54, 23.02.2019
В МЗС прокоментували скандальну заяву Угорщини про «напівфашистський» закон про освіту

(vgolos.com.ua)

В Міністерстві закордонних справ вважають неприпустимими вимоги Угорщини щодо зміни ухваленого законодавства та маніпулювання такими епітетами як "напівфашистський закон".

 

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

 

"Ми ведемо діалог з нашими партнерами через обраних народами цих країн представників і очікуємо такої ж поваги до вибору українського народу", - йдеться в заяві.

 

В МЗС наголошують, що в Україні ні уряд, ні суспільство не мають антиугорських настроїв і залишаються готовими до діалогу з Угорщиною.

 

"Ухвалений відповідно до внутрішнього законодавства та наших міжнародних зобов'язань Закон України "Про освіту" пройшов експертизу Венеціанської Комісії. Рекомендації перебувають у стадії виконання. Вважаємо неприпустимими подальші вимоги щодо зміни ухваленого законодавства, маніпулювання такими епітетами як "напівфашистський закон", як і фактами щодо його змісту", - заявляють в МЗС.

 

Вчора офіційний Будапешт в черговий раз прокоментува положення закону про освіту, яким визначено, що мовою освітнього процесу в Україні в навчальних закладах є державна мова.

 

Глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що вважає "напівфашистським" український закон про освіту і продовжує наполягати на внесенні змін.

 

"Україна в даний час має уряд, який топче права меншин, який прийняв "напівфашистський" закон про освіту", - сказав він. 

 

Відповідаючи на питання щодо президентських виборів в Україні, Гуйяш сказав, що "щиро сподівається, що Угорщина зможе достукатися до нової адміністрації, оскільки вони не змогли спілкуватися з нинішньою".