Володимир Омелян хоче випити за детективів НАБУ, що розслідували справу проти нього

19:05, 22.02.2019
Володимир Омелян хоче випити за детективів НАБУ, що розслідували справу проти нього

Володимир Омелян вважає справу проти нього "театром абсурду" (фото:АСС)

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що справою проти нього Національне антикорупційне бюро дискредитує себе як інституцію.
 
Повідомлення про передачу до суду справи про можливе незаконне збагачення Володимир Омелян прокоментував у Фейсбуку.
 
"Театр абсурду, хоч і непогано зрежисований, але все ж абсурду, триває. ... Кошти, витрачені НАБУ на "справу Омеляна", перевищують те, що вони вважають за "незаконне збагачення", в рази. Хлопці, вас дійсно створювали і навчали заради того, щоб ви бігали в пошуках уявних злочинців замість того, щоб боротися з корупцією реальною? Закривали десятками інші справи і мямлили, що корупція знизилася, де вона далі цвіте буйним цвітом, а ви її просто "не помічаєте"?!", - заявив Омелян.
 
Омелян так називає справу НАБУ: "І сміх і гріх".
 

"Сьогодні ввечері обов'язково підніму келих Кримського шампанського за здоров'я більше десятка детективів, які героїчно розслідували впродовж півтора року мою справу, керівництва цієї організації і їх друзів", - каже міністр.
 
Також Омелян анонсує подробиці після виборів, щоб не "розгойдувати човен".
 
Нагадаємо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала обвинувальний акт стосовно міністра інфраструктури Володимира Омеляна до Солом’янського районного суду Києва.
 
Як відомо, 13 вересня 2018 року міністру інфраструктури Володимиру Омеляну співробітники НАБУ вручили підозру в незаконному збагаченні та недекларуванні.
 
14 вересня суд відпустив Володимира Омеляна на поруки, але зобов'язав здати закордонні паспорти. Суддя повністю відхилила вимоги прокуратури про арешт або заставу у 5 мільйонів гривень для міністра.
 
Після вироку Володимир Омелян вчергове заявив, що підозра НАБУ політично вмотивована, а керівництво антикорупційного органу діє в інтересах неназваних депутатів.
 
Згодом НАБУ таки надало дозвіл підозрюваному в незаконному збагаченні міністру інфраструктури Володимиру Омеляну виїжджати в закордонні відрядження.
 
19 вересня Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна очільника Мінінфраструктури Володимира Омеляна, підозрюваного в незаконному збагаченні.
 
20 вересня НАБУ опублікувало особисту переписку Володимира Омеляна щодо майна в його власності.