СБУ та поліція Херсону будуть на вулиці Катерини Ганзюк

14:50, 22.02.2019
СБУ та поліція Херсону будуть на вулиці Катерини Ганзюк

Херсонська міська рада прийняла рішення перейменувати одну з центральних вулиць міста на честь убитої акивістки Катерини Гандзюк. "За" проголосували 38 депутатів, повідомляє сайт міської ради Херсона.

Йдеться про вулицю Лютеранську, де знаходиться місцеве управління СБУ та Головне Управління Національної поліції області.

Як повідомляла УМ, місцева активістка й радниця мера Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 в лікарні від опіків. 31 липня 2018 року у Херсоні на неї напав чоловік: облив сірчаною кислотою біля її під'їзду. Катерина отримала опіки 30% тіла.

Правоохоронці взялися розслідувати справу як закінчене умисне вбивство. Спершу затримали п’ятьох підозрюваних в організації та виконанні вбивства. Та активісти та ЗМІ, провівши власне розслідування, дійшли інших висновків. З'ясували, що між замовником та організатором убивства був посередник. Назвали ім'я помічника нардепа Паламарчука - Ігоря Павловського. В середині листопада 2018 року суд заарештував чоловіка без можливості вийти під заставу.


А от голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства Гандзюк, вийшов під заставу у в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень. Їх внесли адвокати посадовця.


Водночас сам Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує. Натомість в організації нападу звинувачує генерала СБУ Данила Доценка.

Напередодні батько Катерини Гандзюк Віктор заявив, що за ним стежать. Чоловік підозрює Владислава Мангера і додоає - той залякує свідків.