Кучма побоюється, що учасники виборів зроблять новий Майдан

15:26, 21.02.2019
Кучма побоюється, що учасники виборів зроблять новий Майдан

(Сергій Нужненко/Radiosvoboda.org (RFE/RL))

Другий президент України Леонід Кучма вважає, що після найближчих виборів президента буде багато невдоволених чесністю виборчої кампанії і можуть організувати протести.

 

Про це він заявив після брифінгу трьох перших президентів України у Києві, повідомляє УП

 

На запитання, чи використовувалися технічні кандидати під час виборів, коли він балотувався у президенти, Кучма відповів: "Та про що Ви говорите? Ми тоді не розуміли, що таке "технічний кандидат". Я вважаю, що ті вибори були найчеснішими!".

 

"Я перший раз пішов на президентські вибори – та в мене взагалі нічого не було: одна машина на весь штаб, так би мовити. Одна – і та дісталася мені як колишньому прем’єр-міністру. А так – Господи!", – зазначив Кучма.

 

"Сьогодні настільки різниця у виборчих кампаніях, що люди дійсно не вірять, що кампанії можуть бути чесними. Тим більше, що ми даємо такі яскраві приклади, що ми цього навіть не прагнемо", – додав він.

 

"Будь-які вибори, які зараз пройдуть, – обов’язково політичні сили будуть кричати, що "підтасовка", "нечесні" і так далі. Будуть робити спробу ще, не дай Господь, робити якийсь черговий Майдан", – припустив колишній президент.