Суд відмовив Тимошенко у задоволенні позову проти Порошенка

14:03, 21.02.2019

Судді Шостого апеляційного адмінсуду повністю відмовили у задоволенні адміністративного позову лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко до президента Петра Порошенка щодо його передвиборчої агітації.

 

Про це повідомляє Громадське.

 


За даними суду, у позові Юлія Тимошенко вимагала визнати протиправними дії Петра Порошенка щодо проведення передвиборчої агітації. Також Тимошенко заявляла про начебто факти використання Порошенком інших коштів, крім коштів свого виборчого фонду, при фінансуванні передвиборчої агітації.

 

Юлія Тимошенко вважає, що під час виступу 14 лютого у Харкові з нагоди 85-ї річниці від дня заснування АТ "Турбоатом" Петро Порошенко здійснював агітацію за себе як кандидата у президенти, начебто виголошуючи подальші цілі та окремі тези власної передвиборчої програми.

 

У матеріалах суду зазначено, що представник Порошенка повідомив, що поїздка Порошенка до Харківської області була спланована заздалегідь і під час промови він виступав саме як президент, а не кандидат на цю посаду. Також представник Порошенка зазначив, що промова президента не містила закликів голосувати або не голосувати за певного кандидата і не обговорювалася передвиборча програма жодного кандидата.

 

"Згідно з ч.1 ст. 58 Закону "Про вибори Президента України", до передвиборчої агітації слід відносити будь-яку діяльність, метою якої є спонукання виборців голосувати або не голосувати за певного кандидата на пост президента", — йдеться у повідомленні суду.

 

З огляду на це суд відмовив у задоволенні позову в повному обсязі.