Одеський активіст Устименко заявляє, що із СІЗО випустили можливого організатора замаху на його життя

13:02, 21.02.2019
Одеський активіст Устименко заявляє, що із СІЗО випустили можливого організатора замаху на його життя

Одеський активіст, голова місцевої організації ВО "Автомайдан" Віталій Устименко заявляє, що зі слідчого ізолятора випустили можливого організатора замаху на його життя.

 

Як повідомив УНІАН сам активіст, про це дізнався на поточному тижні під час ознайомлення з матеріалами справи.

 

"Одного з організаторів нападу на мене випущено із СІЗО. Тепер він перебуває на волі. Всі свідки у цій справі відмовилися давати свідчення. Просто відмовились... За відсутності в матеріалах справи, спрямованої до суду, "організатора" - затриманих виконавців Гаврилюка і Руденка (затримані у вересні 2018 року за підозрою в замаху - УНІАН) суд може просто виправдати. Ніякої злочинної групи, ніякого замовного замаху", - зазначив Віталій Устименко.

 

Він уточнив, що можливий "організатор" проходить по іншій справі, але може бути причетним до замаху на нього. Активіст також додав, що йому продовжили заходи з надання державної охорони. Він також вважає, що, якщо його справу не передадуть з одеської поліції в інший слідчий орган, її "буде розвалено".

 

Як повідомляла УМ, в червні в Одесі двоє чоловіків із ножем напали на місцевого проукраїнського активіста, лідера одеського Автомайдану Віталія Устименка. Нападники почали бити його в голову, повалили на асфальт, а потім поранили ножем.