Карл Лагерфельд помер у віці 85 років

13:42, 19.02.2019
Карл Лагерфельд помер у віці 85 років

Карл Лагерфельд останнім часом дуже ослабнув (фото: ТСН)

Модельєр з Німеччини, креативний директор будинку моди Chanel у Франції Карл Лагерфельд помер у 85 річному віці.
 
Про це повідомляє французька газета Le Figaro.
 
За даними видання, чоловік погано себе почував упродовж декількох тижнів і був дуже слабким. У січні він вперше не вийшов на уклін в кінці показу Chanel.
 
Карл Лагерфельд найбільш відомий як головний дизайнер і креативний директор фешн-будинку Chanel. Він також тісно співпрацював з брендами Fendi Chloé, Jean Patou, H&M, Hogan та Macy's.
 
Карл Лагерфельд виходить на подіум після презентації свої колекції осінь/зима 2016/2017 Haute Couture для модного дому Chanel під час тижня моди в Парижі, 5 липня 2016 року. Фото: EPA-EFE/IAN LANGSDON
 
Карл Лагерфельд народився у 1933 році в Гамбурзі. У середині 1950-х років він переїхав до Парижа, де вчився у школі при синдикаті високої моди (організація в Парижі, що об'єднує декілька будинків моди).
 
Свою першу премію за дизайн пальто він отримав у 1954 році, а згодом став асистентом паризького модельєра П'єра Бальмена. На момент отримання премії модельєру було 16 років.
 
З 1963 року почав працювати одразу з декількома будинками моди - Chloé, Krizia, Charles Jourdan і Fendi. А вже за декілька років створив свою першу лінію Karl Lagerfeld Impression.
 
Художнім директором будинку Chanel Лагерфельд став у 1983 році.
 
Окрім моди, Лагерфельд також цікавився фотографією і навіть публікував книги. У 1997 Карл зробив серію знімків оголених моделей та знайменостей, серед яких Руперт Еверет, Амбер Валетта, Лінда Євангеліста, Демі Мур та інші, зазначає Esquire.
 
Карл Лагерфельд з Кірою Найтлі. Фото: AP
 
У 1998 році відкрив галерею Карла Лагерфельда в Парижі. Через два роки модельєр заснував свій видавничий будинок. Йому також належала книгарня у французькій столиці. А з 2012 став постійним автором карикатур для додатка німецької газети Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
Esquire додає, що Лагерфельд підтримував носіння хутра, хоча сам його майже не носив і не їв м'яса. Особливу прихильність проявляв до своєї кішки Шупетт, якій присвячував колекції та яку знімав у рекламних кампаніях. У 2013 він навіть зізнався, що одружився б з нею.