У Києві порізали всі провокативні портрети Тараса Шевченка у метро

08:59, 19.02.2019
У Києві порізали всі провокативні портрети Тараса Шевченка у метро

Портрети Тараса Шевченка в метро систематично різали вандали (Фото Анни Гончарик)

На станції метро "Тараса Шевченка" зняли виставку потртретів Шевченка в образах історичних осіб та героїв поп-культури. Їх усі систематично порізали. Тож постери познімали, хоча вона мала прикрашати колони станції до дня народження Тараса Шевченка - 10 березня. 
 
"Якесь створіння методично і тупо порізало ці неймовірні роботи", - емоційно прокоментувала киянка Анна Гончарик, яка виклала фото порізаних портретів Шевченка  на своїй сторінці у Фейсбук. На запитання, як так сталося, що всі роботи пошкоджені і нічого ніхто не знає, працівниця станції відповіла, що "ніхто з пасажирів не жалувався", - додала Гончарик.
 
Ймовірно, тепер атворам доведеться додруковувати додатковий тираж плакатів. І киянка пропонує спільно назбирати необхідні кошти. Вона переконана, що пасажири метро будуть раді повереннню постерів Шевченка. 
 
"Я бачила просвітлені, розгублені, здивовані, зачудовані обличчя пасажирів, що не могли відірватися від цих образів. Я переконана, що більшість з них вперше з часів ненависної шкільної програми зацікавитися чимось, пов'язаним з Шевченком", - закінчила вона.
 
Як виглядали постери дивіться у відео УМ та IDEALIST.media.

 

Як повідомляла УМ, виставка "Квантовий стрибок Шевченка. Метро" відкрилася на станції метро "Тараса Шевченка" 10 лютого і повинна була працювати до 10 березня.

На постерах Тарас Шевченко був представлений в ряді образів - зокрема, співака гурту Kiss, російського письменника Олександра Пушкіна, прешовідкрвача Америки Колумба та навіть мексиканської художниці Фріди Кало.