МВС розшукує бандитів з підрозділу «Рубеж», які захоплювали кораблі у Криму (фото)

16:49, 18.02.2019
Правоохоронці встановили та оголосили в розшук керівника та членів незаконного збройного формування "Рубеж", які в березні 2014 року брали участь у захопленні кораблів України в окупованому Криму.
 
Про це повідомляє 18 лютого прес-служба управління Нацполіції по Автономній Республіці Крим та Севастополю.
 
Як зазначається, "Рубеж" входив до складу підконтрольного окупантам збройного формування "Самооборона Криму" та діяв на території міста Севастополя.
 
 
Повідомляється також, що керівнику підрозділу "Рубеж" повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею "керівництво незаконно створеними збройними формуваннями, що спричинило тяжкі наслідки", за що передбачено до 15 років позбавлення волі.
 
 
Крім того, слідство встановило 9 "бійців" "Рубежа", які протягом березня 2014 року брали активну участь в озброєному захопленні протичовнового корвета ВМС України "Хмельницький", розвідувального катера "Славутич", військових частин Збройних сил України, а також розгортанні та діяльності блокпостів окупантів.
 
Цим дев’ятьом підозрюваним інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене  статтею "участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування", за що законом передбачено до восьми років позбавлення волі, повідомляє поліція.
 
Як повідомляла "УМ", 29 січня Верховний суд дозволив конфісковувати майно державних банків Росії в Україні у позові про відшкодування майна в окупованому Криму.