Історику з Одеси спалили машину за боротьбу проти забудови архітектури (фото)

09:49, 18.02.2019
Історику з Одеси спалили машину за боротьбу проти забудови архітектури (фото)

Олександр Бабич виходив на протести проти незаконних забудов, знищення пам'яток архітектури та зелених зон

У ніч на неділю 17 лютого в Одесі спалили машину історика, краєзнавця і громадського діяча Олександра Бабича.
 
Про це сам Олександр Бабич повідомив у Facebook.
 
"Прилетів додому. Мені вночі спалили машину. Будинок майже не постраждав. Діти живі", - написав він.
 
З опублікованих фото видно, що машина стояла в безпосередній близькості до дверей будинку.
 
 
"Мене не було в місті. У будинку були дві бабусі і двоє маленьких дітей. У сусідній квартирі двоє сусідів. Якби не пожежники (спасибі, хлопці за 8 хвилин приїхали і відпрацювали), то 6 трупів могло би бути. Сусіди вже чаділи, не маючи можливості вийти. Двері почали горіти", - розповів Бабич.
 
У коментарі "Думській" він пов'язав підпал зі своєю громадською діяльністю.
 
 
"Це не особисті і не бізнес-конфлікти. У мене їх не було давно. Хтось, кому не подобається моя громадська діяльність", - сказав він.
 
Лідер одеського "Автомайдану" Віталій Устименко на своїй сторінці в Facebook зазначив, що підпал стався близько 3 години ночі.
 
"Дуже символічно, що у 2013 році Олександр був одним із перших, хто з активістів Євромайдану в Одесі відчув на собі всю красу і простоту дій проросійських кримінальних елементів, яку за будь-яку ціну прагнуть втримати тут владу і сьогодні. Тоді, у 2013 році Олександру спалили квартиру", - нагадав Устименко.
 
 
"Окрім всього іншого, Олександр Бабіч був одним із представників нашої інтелігенції, які привертали увагу до захисту Літнього, брав участь в публічних консультаціях і дуже посприяв тому, щоб у серці Одеси, на території Літнього театру Труханов і Галантерник не збудували черговий ТЦ", - додав він.
 
Колишній лідер "Правого сектора" в Одесі Сергій Стерненко також написав, що "Олександр виходив на багато протестів проти незаконних забудов, знищення пам'яток архітектури та зелених зон… Майже усі ці протести били по інтересам мафіозного клану Труханова-Галантерника".
 
Олександр Бабич
 
Як повідомляла "УМ" напередодні, депутату з Ірпеня Лаврентію Кухалейшвілі спалили машину через боротьбу проти забудови річки.