Громада Свято-Троїцького храму Новоєлизаветівки приєдналася до Одеської єпархії ПЦУ

13:51, 17.02.2019
Громада Свято-Троїцького храму Новоєлизаветівки приєдналася до Одеської єпархії ПЦУ

(фото Одеської єпархії ПЦУ)

Громада Свято-Троїцького храму села Новоєлизаветівка Ширяївського району Одеської області покинула Балтську єпархію колишньої Української Православної Церкви (Московського патріархату) та приєдналася до Одеської єпархії Православної Церкви України.

 

Про це повідомляє Одеська єпархія ПЦУ

 

                                                                         

 

"В селі Новоєлизаветівка завжди діяв лише один храм, першопочатково в ньому було започатковано парафію Української Православної Церкви Київського Патріархату, яка діяла з 1996 по 2002 рік, в 2002 році священник обманом перевів парафію в Українську Православну Церкву (Московського патріархату), після останніх подій парафіяни вже самі вирішили приєднатись до Помісної Української Православної Церкви (ПЦУ)", - йдеться в заяві. 

 

                                                                               

 

 

Громада Свято-Троїцької парафії села Новоєлизаветівка одноголосно проголосували за перехід в лоно Помісної Української Православної Церкви (ПЦУ).

 

Як повідомляла УМ, громада Свято-Успенського храму селища Маринове Березівського району Одеської області, на чолі з протоієреєм Романом Федаком, покинула Балтську єпархію колишньої Української Православної Церкви (Московського патріархату) та перейшла до Одеської єпархії Православної Церкви України.