15 лютого народився "батько" культового серіалу "Сімпсони" Метт Ґрейнінґ (відео)

20:32, 15.02.2019
15 лютого народився "батько" культового серіалу "Сімпсони" Метт Ґрейнінґ (відео)

Одну із серій "Сімпсонів" присвятили Україні (Global TV)

Автор найдовшого мульт-серіалу в США “Сімпсони” - Метт Ґрейнінґ святкує 65-ти річчя. Ідею мультфільма він придумав буквально за кілька хвилин. Задумав мультик як пародію на стиль життя американців середнього класу. Персонажам дав імена власних родичів. Лише своє змінив на “Барт”.

Ідея виявилася настільки влучною, що вилилася у найдовший анімаційний серіал в історії телебачення США. Він не сходить з екранів уже 32-ий сезон.


Українці вперше познайомилися із “Сімпсонами” у вересні 2004 року. А за сім років у серіалі з’явилася серія про Україну і мафіозі на ім’я Віктор.

 


 

Правда, невдовзі Нацрада з телерадіомовлення рекомендувала показувати серіал не раніше 21:00. Неоднозначно до дошкульних жартів ставляться не лише в Україні.

В арабському дубляжі до “Сімпсонів” взагалі внесли суттєві зміни. Головний персонаж - Гомер - там п'є не пиво, а газовану воду і замість хот-догів наминає яловичі сосиски. Як того вимагають ісламські звичаї.

Ну а Венесуела та Росія взагалі заборонили показувати  “Сімпсонів” на телебаченні, бо на думку влади цих країн дітище Метта Ґрейнінґа  порушує норми тамтешньої моралі.

Якими труднощі виникають при перекладі іншомовних кіно та серіалів - розказав режисер дубляжу із 27-ми-річним стажем - Олекса Негребецький.