Поліцейський Василь Мельников, підозрюваний у побитті члена "С14" заявив, що не кричав "Лягай, Бандеро"

18:20, 13.02.2019
Поліцейський Василь Мельников, підозрюваний у побитті члена "С14"  заявив, що не кричав "Лягай, Бандеро"

(Олег Богачук)

Поліцейський Василь Мельников, підозрюваний у побитті члена "С14" біля Подільського райуправління у Києві, вийшов із ізолятора тимчасового тримання і заявив, що в нього не було наміру добивати лежачого.

 

Про це він сказав у відео коментарі, опублікованому на Facebook сторінці кандидата у президенти Ілля Ківи.

 

На питання, чи кричав він "лягай, Бандера", Мельников відповів: "Мене ще в той момент і не було на вулиці і той момент я не думав, хто це".

 

"Це людина, яка колись була націоналістом і відстоював свої інтереси", - сказав він, додавши, що він байдужий до цієї постаті, і не відноситься до нього ні негативно, ні позитивно.         

 

Щодо побиття представника "С14" Василь Мельников сказав: "На той момент мене так само забризкали балоном і я переживав, що може бути все що завгодно, і стан був емоційний. І коли людина перебувала на землі, то якщо і наносилися якісь удари, то не по голові і... у мене не було прямого наміру добити".

 

Він також заявив, що поліцейські намагалися завадити людям потрапити в чергову частину, де зберігається вогнепальна зброя.

 

Як повідомляла УМ, кандидат у президенти Олександр Вілкул услід за Іллею Ківою заявив, що вніс 115 тисяч гривень застави за поліцейського Василя Мельникова, підозрюваного в побитті члена "С14".

 

Нагадаємо, капітан поліції Василь Мельников за підозрою в побитті представника організації "С14" був відправлений під арешт на 2 місяці з правом внессеня застави.
 
 

Як відомо, в суботу 9 лютого між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Як заявили учасники акції, перед початком виступу Юлії Тимошенко, деяких з них "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції.

 

 

"Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній "беркут"), застосовували силу. Є травмовані", - заявили учасники ініціативи. 

 

 

У свою чергу в поліції повідомили про затримання групи осіб при спробі штурму управління поліції. "Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими", - заявили в поліції. 

 

 

Напередодні Василю Мельникові інкримінували перевищення службових повноважень, що супроводжувалось насиллям. Йому загрожує до 8 років тюрми за побиття хлопця з С14.
 
 
Як повідомляла "УМ", на суді розкрили особу поліцейського, який бив хлопця з С14.