Справа Гандзюк: адвокати Владислава Мангера не отримали матеріалів справи?

13:08, 12.02.2019
Справа Гандзюк: адвокати Владислава Мангера не отримали матеріалів справи?

Адвокати глави Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк, під час засідання суду заявили, що не отримували матеріалів справи й попросили перенести засідання на 13 лютого.

 

Про це повідомляє Громадське

 


Суд частково задовольнив клопотання й оголосив перерву на 4 години, аби сторона захисту могла ознайомитися з матеріалами справи.

 

Сьогодні, 12 лютого, Шевченківський районний суд Києва обиратиме запобіжний захід для керівника Херсонської облради Владислава Мангера.

 

Як передає ТСН, заздалегідь до будівлі суду приїхали автобуси з нацгвардійцями.

 

Голова Херсонської облради Владислав Мангер запевняє, що не тікатиме з країни через підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк і готовий співпрацювати зі слідством.

 

"Я з Катериною взагалі не був знайомий і ніяких зв’язків з нею не було. Ті "зв’язки", які сьогодні малюються в пресі деякими політичними силами, комусь-таки потрібні", - сказав Мангер.

 

Нагадаємо, голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
 
 
Раніше батько активістки Віктор Гандзюк заявив, що підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера ("Батьківщина") і заступника Гордєєва Євгена Рищука (БПП). Голова Херсонської обласної держадміністрації Андрій Гордєєв також заперечує свою причетність до вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк.
 
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.
 
 
У вбивстві активістки звинувачують добровольців-ветеранів АТО. Слідчі серед іншого припускають, що причиною нападу могла стати незаконна вирубка лісів на Херсонщині.