Поліцейські запустили флешмоб через вигук силовика «Лягай, Бандеро»

17:00, 10.02.2019
Поліцейські запустили флешмоб через вигук силовика «Лягай, Бандеро»

Співробітники поліції запустили флешмоб з метою вибачення за слова правоохоронця, який вигукнув «Лягай, Бандеро» під час затримання праворадикалів біля Подільського райвідділку поліції Києва.

 

Про це повідомляє Громадське.


Так, до акції долучились перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький, начальник Управління патрульної поліції у Кропивницькому, а також керівник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков.

 

"Я — Бандера! Я — офіцер поліції! Я служу українському народу! Я не підримую заклики: "Ложись, Бандера!" Я не підтримую захоплень будь-яких будівель! Я захищаю та буду захищати свою країну та свій народ!", — пишуть поліцейські на свої сторінках у Facebook.

 

                                                                                                                                                 

 

 

Також до флешмобу приєднався голова Національної поліції України Сергій Князєв. "Я прошу вибачення, я теж бандерівець! Слава Україні!", — написав він.

 

"Я теж бандерівець і цим пишаюся! Бандера мій герой! Я категорично проти закликів: "Ложись, Бандера!" — це ганьба і це неприпустимо!", — написав радник глави МВС Зорян Шкіряк.

 

                                                                                                                                       

 

Також на "Лягай, Бандеро" зреагував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. "Це емоційна низість. Це недостойна поведінка поліцейського. За це варто просити пробачення у людей і треба зробити висновки", - заявив він у Фейсбук.

 

Як повідомляла УМ, Керівник поліції Києва Андрій Крищенко сказав, що вибачається за правоохоронця, який вигукнув "Лягай, Бандеро" під час затримання праворадикалів біля Подільського райвідділку поліції Києва.

 

Раніше, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції на Контрактовій площі в Києві.

 

Як повідомлялось, між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Як заявили учасники акції, перед початком виступу Юлії Тимошенко, деяких з них "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції.

 

"Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній "беркут"), застосовували силу. Є травмовані", - заявили учасники ініціативи. 

 

У свою чергу в поліції повідомили про затримання групи осіб при спробі штурму управління поліції. "Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими", - заявили в поліції.