Петро Порошенко заявляє, що найгірші випробування позаду

19:23, 09.02.2019
Петро Порошенко заявляє, що найгірші випробування позаду

(фото з сайту www.president.gov.ua)

Президент Петро Порошенко наголошує, що найгірші випробування залишилися позаду. 

 

Про це він заявив під час виступу на Всеукраїнському громадському форумі "Відкритий діалог".

 

"Кожна людина, кожен українець має відчути власною кишенею, що найгірші випробування залишилися позаду, що країна йде вперед, що економіка розвивається. Зараз саме це головне в нашій стратегії, нашому баченні майбутнього. Подолання кризи, спричиненої війною, дає для цього зараз нам всі можливості", - підкреслив Петро Порошенко. 

 

Також, на його думку, курс України на євроатлантичну інтеграцію дозволить "підвищити рівень життя та добробут українців", а також вийти на новий рівень соціальних стандартів. 

 

"Досягнення нами критеріїв членства (в ЄС та НАТО – ред.) покращить інвестиційний клімат. А це забезпечить приріст прямих іноземних інвестицій. Це забезпечить створення нових робочих місць, високооплачуваних. Це забезпечить збільшення доходів до державного і місцевих бюджетів. І забезпечить збільшення зарплат і пенсій. Тому, коли кажемо Євросоюз чи НАТО, маємо на увазі не тільки безпеку, але й економіку", - підкреслив Петро Порошенко.

 

За його словами, йдеться не лише про відсіч Росії, але й про контрнаступ на бідність. "Бідність, до речі, є прямим наслідком нашого тривалого колоніального минулого. Тож пориваємо з ним остаточно і безповоротно", - додав він.

 

"Наша амбітна мета – перетворити Україну на велику державу, на регіонального лідера, на невід’ємну складову європейської цивілізації та наріжний елемент європейської безпеки", - особливо підкреслив Президент.