Дочки заступника Аксьонова хочуть представляти Україну на Євробаченні

17:15, 09.02.2019
Дочки заступника Аксьонова хочуть представляти Україну на Євробаченні

За право представляти Україну на пісенному конкурсі "Євробачення" боретиметься дует "Анна-Марія". Його заснували кримчанки Анна і Марія Опанасюк.

 

У сестер впливові батьки у Криму, але самі вони підтримали Євромайдан і висловлюються на підтримку України. Про це пише Радіо Свобода

 

Анна і Марія Опанасюк живуть і займаються шоу-бізнесом у Києві. Але чимало сторінок у їхньому житті пов’язані з Кримом. Із 17 років Анна і Марія мають звання «Заслужені артистки АРК». Вони ‒ наймолодші власниці цього титулу в історії півострова. У Криму також живуть їхні батьки, які там багато років були та й досі залишаються впливовими людьми.

 

Мати близнят Лариса Опанасюк за 20 років зробила кар’єру від начальника Головного юридичного управління Ради міністрів Криму до віце-прем’єра, працюючи при різних режимах. Зараз вона займає посаду віце-прем’єра в підконтрольному Росії уряді Сергія Аксьонова.

 

Батько Анни і Марії Опанасюк ‒ Олександр Опанасюк ‒ відомий у Криму суддя. Він багато років очолював Центральний районний суд Сімферополя, а 2012 року був довічно призначений суддею Апеляційного суду Криму. 2014 року Олександр Опанасюк перейшов на службу Росії й був призначений суддею Верховного суду Криму.

 

Вища рада юстиції України ще 2015 року клопотала про звільнення судді за порушення присяги. Але наслідки цього рішення його поки не торкнулися. 2016 року колеги з пошаною проводили Олександра Опанасюка на пенсію.

В Україні подружжя Опанасюків є фігурантами кримінальних проваджень про держзраду і бази «Миротворець». Але обидва недоступні органам слідства, бо живуть в анексованому Росією Криму.

У своїй творчості близнята нерідко опинялися на політичних заходах. Наприклад, протягом 2011 і 2013 років вони виступали для кримського уряду, функціонерів Партії регіонів і місцевих бізнесменів на акції «Успіх року». Логічно припустити, що в цьому була заслуга їхньої матері, яка працювала в команді "регіоналів".

 

Але протягом 2013‒2014 років погляди близнят і їхніх батьків розійшлися. Поки Лариса Опанасюк у команді Партії регіонів виступала проти Євромайдану, її дочки підтримали учасників акцій протесту проти чинного тоді президента Віктора Януковича. У грудні 2013 року Анна і Марія Опанасюк виступили для мітингувальників у центрі Києва під гаслом "За європейську Україну!".

 

Незважаючи на те, що російська влада розцінює Євромайдан як «збройний переворот і захоплення влади», Анну і Марію Опанасюк репресії не торкнулися. У червні 2014 року вони навіть збиралися рекламувати російський бренд одягу й аксесуарів BAON, обличчям якого є російський актор Іван Охлобистін, який підтримав бойовиків на Донбасі.

 

У ЗМІ спалахнув скандал, який учасниці гурту назвали "інформаційною війною". Вони пояснили, що погодилися зніматися в російській рекламі, бо їх "зачепив сам меседж кампанії "Російський бренд і дует із України. Доведемо всім, що ми робимо кроки назустріч один одному!". При цьому дівчата запевнили, що не відмовляються від своєї громадянської позиції на підтримку України. 

Урешті Анна і Марія Опанасюк відмовилися від рекламної фотосесії з Охлобистіним, бо він з’явився на сцені в футболці з написом "ДНР" і з автоматом у руках. Кримчанки сказали, що для них це неприйнятно.

В інтерв’ю українським ЗМІ Анна і Марія Опанасюк розповідали, що концертів у Криму не дають, хоча й продовжують їздити до своєї сім’ї.