СБУ розшукує зниклі у Києво-Печерській Лаврі цінності

14:40, 09.02.2019
СБУ розшукує зниклі у Києво-Печерській Лаврі цінності

За фактом розтрати культурних цінностей у Києво-Печерській Лаврі відкрито кримінальне провадження.

 

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

"Співробітники Служби безпеки України, залучені до перевірки Міністерством культури України Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ МП, встановили нестачу десяти предметів, які мають культурну цінність", - йдеться в повідомленні.

 

За матеріалами СБУ слідчим відділом Нацполіції зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 

В СБУ зазначили, що провадження відкрито "за фактом розтрати цінностей, що були передані на зберігання посадовим особам Києво-Печерської Лаври". 

 

Як повідомляла УМ, Міністр культури Євген Нищук заявив, що під час інвентаризації Києво-Печерської лаври виявили пропажу кількох цінних ікон. 

 

"Повну інвентаризацію вже частково зробили. Повні звіти нам зараз надсилають. Є деякі втрати з ікон в Києво-Печерській лаврі", - розповів Євген Нищук.

 

У вересні 2018 року столична поліція завела кримінальну справу за фактом викрадення ікони святого великомученика Георгія Побідоносця із храму на території Києво-Печерської Лаври. Однак вже наступного дня в Києво-Печерській Лаврі заявили, що викрадена ікона Георгія Побідоносця знайшлася на їх території.