Правління «Суспільного» вимагає переглянути звільнення Зураба Аласанії

19:21, 08.02.2019
Правління Суспільного мовника закликало Наглядову раду ПАТ "НСТУ" переглянути рішення про звільнення голови правління Зураба Аласанії.
 
Про це йдеться в заяві "Суспільного" 8 лютого, у відповідь на протокол Наглядової ради.
 
Зокрема, правління Суспільного стверджує, що рішення Наглядової ради про дострокове припинення контракту з головою правління було незаконним.
 
"Правління вважає рішення, ухвалене в неправовий спосіб, надзвичайно небезпечним прецедентом і закликає Наглядову раду ПАТ "НСТУ" переглянути його з дотриманням всіх правових процедур", - йдеться в заяві.
 
Крім того у "Суспільному" вважають, що Наглядова рада вдалась до маніпуляцій.
 
Однією з причин звільнення рада вказує створення - директорату, і делегування структурі повноваження членів правління.
 
Водночас у правлінні наголошують на необхідності такого рішення і стверджують, що їм невідомо, що таке  "дублююча структура" .
 
"Керівник будь-якої компанії розподіляє виконання певних обов’язків між різними топ-менеджерами відповідно до їхніх посадових обов’язків та компетенцій", - йдеться  в заяві.
 
Щодо фінансової політики Аласанії, то у правлінні пояснили, що отримали лише 50% бюджету, який би мали отримати по закону, тому довелося приймати відповідні рішення для забезпечення діяльності.
 
Щодо відпусток, то у "Суспільному" пояснили, що працівники брали неоплачувані відпустки у якості антикризового заходу.
 
"Менеджери та інші працівники компанії брали неоплачувану відпустку від 8 до 15 днів, і більша частина "відпускників" при тому продовжувала працювати", - стверджують в НСТУ.
 
Крім того правління "Суспільного" пише, що відмовилося від іншого антикризового заходу - від розміщення "сірої" політичної реклами.
 
Щодо премій, то в НСТУ стверджують, премії правлінню призначає Наглядова рада.
 
У відповідь на зауваження Наглядової ради про невисвітлення Хресної ходи у липні 2018 року та інших подій, в яких брав участь президент України Петро Порошенко, у правлінні "Суспільного" заявили, що - це "пряме та грубе втручання в редакційну політику".
 
Член Наглядової Ради Олексій Панич розповів у коментарі "Українській правді", що засідання ради відбудеться у вівторок, 12 лютого, де можуть знову розглянути питання про звільнення Аласанії.
 
Як повідомляла "УМ", Зураб Аласанія був достроково відсторонений з посади голови правління Суспільного мовлення. Таке рішення прийняла Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України.
 
Згодом з'явилася інформація, що Наглядова рада звинувачує Зураба Аласанію в тому, що він не показав хресну ходу за єдину помісну церкву, засідання Генасамблеї ООН та один з економічних форумів, де був присутній президент. Разом з тим, профспілка НСТУ заявила про факти зловживань з боку Зураба Аласанії, а поліція розслідує 6 справ щодо господарської діяльності НСТУ.
 
Сам Зураб Аласанія очікує, що Наглядова рада переголосує питання щодо його відставки у відкритому режимі.
 
Водночас голова Наглядової ради Тетяна Лебедєва заявила, що не коментуватиме останнє засідання, поки не буде оприлюднено підписаний протокол, згідно з яким достроково був відсторонений голова Суспільного Зураб Аласанія.