Курт Волкер вимагає допустити російських спостерігачів на вибори в Україні

11:20, 07.02.2019
Курт Волкер вимагає допустити російських спостерігачів на вибори в Україні

Україна повинна допустити спостерігачів з Росії на президентські вибори в Україні. Інакше законність виборів може бути поставлена під сумнів. Про це в четвер заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер у Twitter.

 

"Це нормально, якщо російські спостерігачі у складі БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини) ОБСЄ візьмуть участь у виборах. Жодних ігор. Україна повинна бути віддана демократичним інститутам", - написав Курт Волкер.

 

Раніше, Перезидент України Петро Порошенко заявив, що віддасть наказ прикордонникам не пускати спостерігачів Росії до України. Він наголосив, що  влада зробить все можливе, аби захистити вибори в нашій країні від втручання Росії.

 

Також, Міністр закордонних справ Павло Клімкін офіційно заявив, що міністерство не реєструватиме спостерігачів із Росії на президентські вибори в Україні. За словами міністра — це політична позиція відомства. Адже Росія є країною-агресором, тому міністерство навідріз відмовилося від будь-якої допомоги з Російської Федерації.