Сотник КУНу Микола Рудник з Львівщини загинув на Донбасі

09:52, 06.02.2019
Сотник КУНу Микола Рудник з Львівщини загинув на Донбасі

Микола Рудик загинув на Донбасі (фото Lviv1256)

У Донецькій області зaгинyв доброволець Микола Рудник з Кам’янко-Бузького району Львівської області, повідомляє lviv1256. 

 

Український боєць зaгинyв під час oбстрілу. Микола Рудник був родом з села Батятичі Кам’янко-Бузького району Львівської області.

Він був членом Конгресу Українських Націоналістів, активним учасником Майдану, сотником КУНа.

“Друг Микола завше був людиною з активною життєвою позицією, справжнім патріотом України, за що потерпав у совєтські часи, змушений тривалий час переховуватися за кордоном.

Засновував Народний Рух і Просвіту, Тризуб, був членом – засновником Конгресу Українських Націоналістів, активним учасником Майданів, сотником варти КУНу, мудрим наставником молодих нaціоналістів ”, – розповів друг зaгиблого Ігор Поломаний.

 

 

 

За його словами, боєць мав непересічний хист скульптора, був залюбленим у рідне слово, віршував, був чудовим спортсменом. Був завжди чуйно ставився до людей, допомагав друзям, хоч ніколи не мав статків, бо душа його, щира і відкрита, належала Україні. Без роздумів добровольцем вирушив на Схід зaхищати Батьківщину. Лежав у Львові у гoспіталі, пережив три oперації – і знову повернувся до бoйових побратимів.

 

У нього залишилися дружина і двоє дочок. 

 

Нагадаємо, військовий 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Юрій Локатир загинув 1 лютого на Донбасі.