Ведуча з Росії Анастасія Івлєєва не змогла потрапити до України: не пропустили

14:18, 05.02.2019
Ведуча з Росії Анастасія Івлєєва не змогла потрапити до України: не пропустили

Анастасія Івлєєва прилетіла до Києва рейсом з Мінська

Відеоблогерка й телеведуча з Росії Анастасія Івлєєва через незаконне відвідування Криму не буда пропущена прикордонниками до України.
 
Про це повідомляє 5 лютого прес-центр Державної прикордонної служби України.
 
"Жінка прилетіла в Київ рейсом з Мінська. У ході прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби з’ясували, що мандрівниця перебувала в Автономній Ремпубліці Крим у 2017 році", - йдеться в повідомленні.
 
Прикордонники зазначають: Івлєєва пояснила, що на півострів вона їздила відпочивати і потрапила з території Росії авіаційним транспортом.
 
"Через порушення законів України громадянці Росії проставлено заборону в'їзду в Україну терміном на 3 роки та відмовлено в перетині кордону", - наголошують прикордонники.
 
У ДПСУ додають, що вже виокремили більше 3,2 тисяч громадян, які могли незаконно перебувати на тимчасово окупованих територіях України.
 
"Інформація про них акумулюється і використовується, як додаткова, у ході здійснення прикордонного контролю та прийняття правового рішення", - зазначають прикордонники.
 
Зазначається, за останні декілька років правоохоронці прийняли рішення про заборону в’їзду в нашу державу стосовно 140 іноземців з числа діячів культури та мистецтва. З початку ж 2019 року заборону в’їзду за відвідування окупованих територій отримали 90 іноземців.
 
Нагадаємо, влітку прикордонники також не пустили до України двох акторів з Росії. А скандальний Іван Охлобистін був оголошений персоною нон-грата в Британії.