Павлу Грибу стало зле: суд у Ростові погодився викликати швидку

14:07, 01.02.2019
Павлу Грибу стало зле: суд у Ростові погодився викликати швидку

Павло Гриб сказав, що його турбує біль в животі та голові (фото: "Радіо Свобода")

Український політв'язень Павло Гриб заявив про погане самопочуття на засіданні в російському Ростові 1 лютого. Суд погодився викликати швидку допомогу, повідомляє "Громадське".
 
"Я прошу вас бути гуманними і відкласти засідання хоча б то на два дні, до наступного тижня", - сказав Гриб, тримаючись рукою за живіт.
 
Суддя спершу зачитав довідку з СІЗО, у якій зазначений задовільний стан здоров'я політв'язня - "підстав для надання невідкладної допомоги та звільнення з-під варти немає".
 
Утім все ж погодився викликати швидку.
 
На засіданні Павло Гриб також розповів, що його на тижні вивозили до Обласного клінічного діагностичного центру, у якому порадили додатковий огляд спеціалістами. Гриб вказав, що його турбує біль в животі та голові.
 
Адвокатка Гриба, Марина Дубровіна, на засіданні оголосила медичний висновок професора Василя Притули.
 
Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі. Згодом з’ясувалося, що російські спецслужби виманили хлопця до Білорусі, потім вивезли його на територію Росії та звинувачують у тероризмі: нібито український хлопець хотів вчинити вибух під час шкільної лінійки в Сочі.
 
Адвокат Гриба Андрій Сабінін після ознайомлення з матеріалами справи, повідомляв, що російський суд заочно виніс рішення про його затримання на два місяці ще 17 серпня, до моменту прибуття хлопця в Гомель.
 
23 липня у Ростові-на-Дону розпочалося перше засідання по суті у справі українця Павла Гриба.
 
Нагадаємо, Павло Гриб від народження має проблеми зі здоров’ям та змушений постійно приймати ліки, однак російські силовики забороняли йому проводити підтримувальну терапію та ігнорували заяви про погіршення стану здоров’я хлопця.
 
Міжнародних і українських лікарів до арештанта не допускали, але на початку жовтня Павло Гриб все ж отримав дозвіл на передачу ліків в Ростов у вересні.
 
7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив на півроку арешт українця Павла Гриба.
 
У грудні його адвокат повідомила, що Павло Гриб практично втратив зір і має проблеми з пам’яттю.
 
Батько Павла Гриба б'є на сполох: політв'язень помре без термінової операції, а США та Євросоюз вимагають від Росії надати йому термінову медичну допомогу.
 
Як раніше писала "УМ", Павло Гриб розповів, що силовики знімали на відео, як його били по ногам і животу під час викрадення на території Білорусі.