Форум Петра Порошенка в Києві: президент іде на другий термін (фото, відео)

15:00, 29.01.2019
Форум Петра Порошенка в Києві: президент іде на другий термін (фото, відео)

Президент заявив, що йде на другий термін (фото: прес-служба президента України, "Українська правда")

У Києві розпочався форум, на якому Петро Порошенко оголосив про рішення вдруге йти в президенти.
 
"Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими і прийдешніми поколіннями українців спонукали мене прийняти рішення кандидувати ще раз на посаду президента України", - заявив Порошенко.
 
Глава держави підкреслив, що робить це для того, щоб "відновити територіальну цілісність країни і принести вигідний Україні мир, щоб завершити побудову сильної успішної держави, здатної забезпечити порядок, добробут і безпеку кожного українця".
 
"Бо добробут, безпека і порядок - не менш важливі, ніж армія, мова, віра.  Щоб над міцним фундаментом, який ми заклали за п’ять років, звести добротні стіни та надійний дах", - наголосив президент.
 
Під час форуму він також презентував і свою передвиборчу програму.
 

Так, за його словами, Україна подасть заявку про вступ у ЄС у 2024 році, повідомляє "Громадське".
 

"Багато хто не вірив, що Угода про асоціацію буде підписана, багато хто не вірив, що ми виграємо у Росії велику дипломатичну битву за її ратифікацію... Угода діє, і частка ЄС в нашому експорті перевищила 42%... У 2024 року ми подамо заявку на вступ до Євросоюзу, не маю жодного сумніву, що ми отримаємо і почнемо виконувати План дій щодо членства в НАТО", - зазначив він.
 
Як повідомляє "Європейська правда", на початку форумі показали відео, де йдеться про те, що Україна почне процедуру вступу до Євросоюзу та "підпише" План дій щодо членства в НАТО у 2023 році.
 
 
"2023 рік - початок процедури щодо вступу в Європейський Союз і підписання Плану дій щодо членства України в НАТО. Так нам диктують інтереси нашої держави", - повідомлялося у відеоролику.
 
 
Форум "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" почався у Міжнародному виставковому центрі з музичним виступом за участю Тараса Чубая та інших відомих співаків.
 
 
На захід, зокрема, прийшли митрополит Епіфаній і політик Дмитро Ярош, передає "Українська правда".
 
 
Також на форумі присутні міський голова Дніпра Борис Філатов, депутати з групи "Воля народу" Ярослав Москаленко, Степан Івахів та Сергій Мартиняк.
 
Крім того, на форумі присутні видавець Іван Малкович, письменник Юрко Винничук, акторка Ірма Вітовська, художник Олександр Ройтбурд.
 
 
Як відомо, План дій щодо членства в НАТО схвалюється одностороннім рішенням Альянсу. Водночас заявку на вступ до Європейського союзу держава може подати самостійно.
 
Як повідомляла "УМ", у ЦВК зареєстрували 20 кандидатів у президенти, ще 18 чекають рішення комісії.