Володимир Зеленський показав свої статки: нерухомість у Києві та Ялті, фірми в офшорах та елітні авто

10:55, 26.01.2019
Володимир Зеленський показав свої статки: нерухомість у Києві та Ялті, фірми в офшорах та елітні авто

Володимир Зеленський подав декларацію

Володимир Зеленський, який подав документи про реєстрацію кандидатом у президенти, заповнив електронну декларацію, відповідно до якої він має нерухомість у Києві та Ялті, володіє фірмами, зареєстрованими в офшорах, а також, разом із дружиною, елітними автівками та прикрасами.

Аналіз декларації здійснила Українська правда.

Керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський задекларував за 2017 рік 7,3 млн гривень доходів, а його дружина близько 800 тис. гривень.

Дохід отриманий від зайняття підприємницькою діяльністю, процентів від заощаджень, надання майна в оренду, гонорарів та зарплати.

У банках Зеленський тримає 434 тис. доларів (в основному в Приватбанку в Латвії), 132 євро та 1,2 млн гривень. У його дружини – 8,7 тис. доларів на банківських рахунках.

Готівкою шоумен тримає 285 тис. доларів, 50 тис. євро і 220 тис. гривень.

У власності Зеленського з 2008 року будинок у селі Іванковичі Київської області площею 353м² із земельною ділянкою 1200м². Також з 2006 року він володіє квартирою у Києві площею 132м² і двома паркувальними місцями. Також він є співвласником ще двох квартир у Києві (255 і 199м²).

Його дружина з 2014 року володіє квартирою у Києві (284м²). Зеленський також задекларував квартиру (130м²) дружини і паркувальне місце в анексованому Криму (Ялта).

Разом з дружиною Зеленський з 2014 року орендують квартиру в Британії (92 м²).

У жовтні 2016 року вони отримали квартиру в Києві (270 м²), власником якої є кіпрська компанія "Aldorante Limited".

З цінного майна Зеленський має наручні годинники Roleх, Breguet, Bovet, Piaget, Tag Heuer, а його дружина - годинник Breguet, а також сережки та каблучку з діамантами Graff.

З 2016 року Зеленський володіє автомобілем Land Rover вартістю 4,7 млн грн, його дружина з 2014 року володіє Mercedes-Benz S класу за 1,8 млн грн.

Володимир Зеленський задекларував корпоративні права на "Кіноквартал", "Студію квартал-95".

Також він є співвласником "Продюсерського центру "Ліга сміху", "Анімаційної студії 95", "Кварталу ТВ", "Студії квартал 95", "Фіш-хаусу", "Інвест аніма", "Гауді студіо" і "Квартал-концерту".

Володимир Зеленський є кінцевим бенефіцаром "Кіноквартал", "Vilhar Holdings Limited" на Кіпрі і "Megiritano Ventures Ltd" на Британських Віргінських островах, а спільно з дружиною - "Кварталу 95", "Aldorante Limited" на Кіпрі, "Film Heritage inc" в Белізі і "San Tommaso SRL" в Італії. 

Також він має патенти на корисні моделі та торгові марки.

Володимир Зеленський запевняє, що задекларував усі свої статки.

Нагадаємо, документи до ЦВК Володимир Зеленський подав 25 січня. Співробітники комісії забажали, щоб шоумен залишив їм автографи.